رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران درخصوص آخرین وضعیت پایش مواد غذایی در شهر تهران، گفت: یکی از اصلیترین وظایف کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، رصد کردن مواد غذایی و معرفی آنها به شهروندان است تا از موادی که دارای استانداردهای لازم هستند، بهرهمند شوند.
رحمتالله حافظی درخصوص پرونده مرغهای آلوده که چند ماه قبل بررسیاش در شورا آغاز شده بود، گفت: آلودگی گوشت مرغ واقعیتی بود که در آخرین گزارشات نیز میزان سرب موجود در مرغ مصرفی ۴۷ درصد بیشتر از حد استاندارد تعیین شد، اما گزارشهای شفاهی که درخصوص نتایج پایش اسفندماه ۹۳ اعلام شده است بیانگر این است که بر اساس آزمایشهای صورت گرفته بر روی مرغ هیچ گونه آلودگی در گوشت مرغ رویت نشده و میزان سرب در حد استاندارد است.
وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم و اقدامات موثری که با همراهی سایر دستگاهها در شرف انجام است، بارکدگذاری محصولات کشاورزی است، گفت: برای اینکه آلودگی مواد غذایی را کنترل کنیم، بارکدگذاری محصولات کشاورزی به عنوان اولین گام در دستور کار قرار گرفت چرا که پیش از این امکان ردیابی و رصد محصولات وجود نداشت.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه در بارکدگذاری محصولات کشاورزی میتوان مزارع آلوده را نیز شناسایی و با مداخله زودهنگام مسئله را حل کرد، گفت: بر اساس تعهدات وزارت کشاورزی، طی سال ۹۴، ۳۰ درصد محصولات کشاورزی تولید شده بارکدگذاری شده و در سال ۹۵ نیز ۷۰ درصد محصولات بارکدگذاری میشود و تا پایان سال ۹۶ نیز صددرصد محصولات کشاورزی تولید شده بارکدگذاری خواهد شد که این مسئله گامی موثر برای پایشهای بعدی و نظارتهای دقیقتر بر میزان آلودگی محصولات کشاورزی است.
لازم به ذکر است که پیش از این، رحمت الله حافظی طی مصاحبه های مکرر با رسانه های جمعی و علیرغم تکذیب مکرر سازمان دامپزشکی، ادعا کرده بود که میزان سرب موجود در مرغ های مصرفی شهر تهران ۴۷ درصد بالاتر از استاندارد است و این موضوع موجب ایجاد نگرانی هایی در بین شهروندان پایتخت گردیده بود.
دیدگاهتان را بنویسید