مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با اشاره به تلفات ۱۰ هزار رأس دام بهخاطر بیماری تب برفکی گفت: بر اساس اقدامات انجامشده، میزان تلفات در سال گذشته در مقایسه با اپیدمی مشابه سال ۸۹، ۷۵درصد کاهش یافت.
به گزارش تسنیم، «دکتر داریوش جهانپیما» در خصوص آخرین وضعیت کنترل بیماری تب برفکی میان جمعیت دامی کشور اظهار کرد: شیوع این بیماری در کشور کاهش یافته است و اکنون شرایط کنترل شدهای در میان جمعیت گوسفندی و گاوی داریم.
وی افزود: این بیماری مشترک با انسان بوده اما انتقال آن به انسان بهندرت اتفاق میافتد و از لحاظ بهداشت عمومی جای نگرانی وجود ندارد، درعینحال یکی از بیماریهای مهم صنعت دامپروری به حساب میآید، بهنحوی که میتواند خسارات زیادی به دامداران وارد کند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی ادامه داد: ایران در منطقه آلوده میان آسیا و آفریقا قرار گرفته است و از طرفی بهخاطر بومی بودن این بیماری در کشور، علائم آن بهصورت متعدد وجود دارد.
وی تصریح کرد: برای آنکه سویههای آفریقایی این بیماری وارد کشور نشود، تلاشهای زیادی در مناطق مرزی و استانها در حال انجام است بهطوری که با وجود درگیر شدن کشور عمان (بهنوعی از بیماری تب برفکی) این بیماری با تلاش مسئولان استانها به کشور ما نیامد.
جهانپیما با اشاره به مشکلات کمبود واکسن تب برفکی در سال گذشته گفت: ۴ ماه تولید واکسن تب برفکی بهدلایلی در مؤسسه سرمسازی رازی متوقف شد، اما با برنامه سازمان دامپزشکی و تغییر کیفیت تولیدات مؤسسه سرمسازی رازی، در ۶ ماه سال ۹۴ در مقایسه با سال قبل بهمیزان ۶۰ تا ۶۵ درصد کانونها کاهش پیدا کرد.
وی یادآورشد که در سال گذشته با مشکلاتی در خصوص کمبود واکسن تولیدی، قطع واردات توسط شرکت وارد کننده، کوچ عشایر در حجم گسترده و انتقال بیماریها روبهرو بودیم.
آغاز واکسیناسیون سراسری تب برفکی از ۲۰ اردیبهشت
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی برنامههایی برای تأمین کمیت و کیفیت واکسن مورد نیاز دارد، اضافه کرد: برای اینکه به این تلفات پایان دهیم، طرحی را از ۲۰ اردیبهشت شروع میکنیم و تا ۳۰ خرداد، ۲۵ میلیون رأس گوسفند و ۴ میلیون رأس گاو واکسینه میشود.
جهانپیما تأکید کرد: در شهریور و بهمن ماه نیز طرحهای سراسری برای واکسیناسیون جمعیت دامی کشور خواهیم داشت تا میزان شیوع بیماریها کاسته شود.
وی گفت: در سال جاری امیدواریم که با افزایش تولید محصول داخلی و از طرفی افزایش میزان واردات (برای جبران کسری) کمبودی برای واکسینه نداشته باشیم.
این مقام مسئول با اعلام اینکه نگرانیای برای مصرف شیر تولیدی دامداران از بابت شیوع بیماری تب برفکی وجود ندارد، افزود: توصیه عمومی سازمان دامپزشکی این است که مردم همواره از محصولات لبنی پاستوریزه و گوشت مورد تأیید با مهر دامپزشکی یا لیبل واحدهایی که از دامپزشکی مجوز دارند، استفاده کنند.
وی درباره میزان تلفات بیماری تب برفکی در سال گذشته (۹۴) اظهار کرد: براساس گزارشهای میدانی و اطلاعات ثبتشده در سال گذشته، در مقایسه با اپیدمی مشابه سال ۸۹، بهخاطر مدیریت و عملیات همکاران ما در مناطق پرخطر، کانونها و محیطهای اطراف آن، تا ۷۵ درصد کاهش تلفات داشتهایم و میزان تلفات از ۴۰ هزار رأس به ۱۰ هزار رأس رسیده است.
دیدگاهتان را بنویسید