حسین محمدی ˈ با اعلام این خبر به خبرنگاران گفت: با دستور و تاکید رییس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر استفاده از تمام ظرفیت های ملی و بین المللی برای پیشگیری و کنترل مگس میاز دراستان خوزستان، ستاد پیشگیری و کنترل میاز در حیات وحش تشکیل شد.
به گفته وی اولین جلسه این ستاد با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان دامپزشکی، دانشکده های دامپزشکی دانشگاه تهران و چمران اهواز، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و علوم زیستی شهید بهشتی و برخی از صاحبنظران تشکیل شد.
محمدی اظهارداشت: اقدامات اولیه برای کنترل و پیشگیری مگس میاز تصمیم گیری و در دستور کار محیط زیست استان خوزستان قرار گرفت که پایش مستمر زیستگاه و جمیعت گوزن زرد موجود درمنطقه، انجام نمونه برداری و آزمایش های لازم، اقدامات درمانی بر روی جمعیت درگیر میاز، ایجاد راه های دسترسی به تمام زیستگاه و ایجاد سیستم زنده گیری دایم مهمترین آنهاست.
محمدی گفت: قرار شد با همکاری گروه حشره شناسی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور بر روی گونه مگس های میاز در منطقه مطالعاتی انجام شود و در ادامه این مطالعه راهکارهای کنترل جمعیت مگس های میاز از جمله راهکارهای فیزیکی و بیولوژیکی برای کنترل مگس ها ارائه شود.
مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اثر گذاری متغیرهای محیطی بر روی جمعیت میاز و ضرورت پژوهش های لازم در این زمینه اظهار داشت: به زودی قراراست اعضای کارگروه از منطقه دز و کرخه بازدید میدانی داشته باشند و جلسه بعدی کار گروه در آن منطقه برگزار و تصمیمات نهایی گرفته شود.
وی افزود: بنا براعتقاد دامپزشکان، با ظرفیت های ملی می توان این آفت و بیماری را کنترل کرد اما برای استفاده از ظرفیت های بین المللی نیز با اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست( IUCN ) مکاتبه کرده ایم و در این راستا قرار است دو نفر از دامپزشکان مجرب این نهاد بین المللی در این زمینه معرفی شوند و برخی تجهیزات و امکانات از قبیل دارو و تجهیزات زنده گیری نیز در اختیار کشورمان قرار گیرد.
محمدی گفت: حدود یک میلیارد ریال برای آغاز عملیات اجرایی جهت پیشبرد اقدامات اولیه به استان خوزستان ابلاغ شده و برای برنامه میان مدت و بلند مدت درخواست ۳۰ میلیارد ریال به همراه شرح عملیات به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری منعکس شده که توسط معاونت توسعه مدیریت و امورمجلس و مرکز نوسازی و تحول اداری سازمان حفاظت محیط زیست درحال پیگیری است که اگر این اعتبار تخصیص داشته شود، می توانیم اقدامات پیش بینی شده را اجرا کنیم تا شاهد تکرار این اتفاق ناگوار با شروع فصل گرما نباشیم.
محمدی معتقد است که در درون سازمان حفاظت محیط زیست باید ظرفیت سازی لازم صورت گیرد زیرا دامپزشکان شاغل در سازمان بیشتردانش آموخته رشته دامپزشکی عمومی هستند و اکنون در داخل کشور دامپزشک متخصص بیماری های حیات وحش نداریم و باید برای آموزش و افزایش دانش آنها اقدام اساسی صورت گیرد.
وی افزود: پیش تر به دانشگاه محیط زیست پیشنهاد شده بود یک رشته کاردانی و کارشناسی مرتبط با بیماری های حیات وحش دایر کند که تاکنون اقدامی صورت نگرفته و به معاونت آموزش نیز پیشنهاد کردیم برای آشنایی دامپزشکان با بیماری حیات وحش به مباحث و واحدهای درسی آنها در دانشگاه ها چند واحد در رابطه حیات وحش و بیماری های حیات وحش اضافه شود که امیدواریم در شرایط کنونی این اتفاق بیافتد.
محمدی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اکنون در رشته دامپزشکی تخصص های متنوعی در سطح دکترای تخصصی از جمله بیماری های آبزیان در کشور وجود دارد و با توجه به ضرورت و اهمیت تربیت متخصصان مورد نیاز در زمینه بیماری های حیات وحش و فقدان این رشته تخصصی در کشور، سازمان حفاظت محیط زیست باید با پی گیری از طریق وزارت علوم نسبت به راه اندازی دوره تخصصی (PHD ) بیماری حیات وحش اقدام کند که در این رابطه پیشنهادهای گذشته و جدیدی در حال آماده شدن و ارائه به معاونت آموزش وپژوهش است./
منبع:ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید