با توجه به مصرف سزانه گوشت طیور خصوصا مرغ در کل کشور و با عنایت به سودآوری این صنعت برای کشور نیازمند سیستم نطارتی و بهداشتی یکپارچه برای کنترل و پیشگیری از بیماری های طیور می باشد تا علاوه بر کاهش بیماری ها و تلفات ناشی از آن فرآورده ای سالم جهت مصرف به بازار عرضه شود.
افزودنی های غذایی
استفاده از افزودنی های غذایی به عنوان یک ایده ای نو در جهت بهبود ارزش غذایی و راندمان تولید می باشند. دلایل اصلی نیاز به تولید و مصرف افزودنی های غذایی عبارتند از:
۱-منع مصرف و یا اجبار در کاهش مصرف ترکیبات شیمیایی، آنتی بیوتیک ها، محرک های رشد آنتی بیوتیکی، کوکسیدیواستات ها و هیستومونواستات ها، در آینده.
۲- جلوگیری از بروز عوارض گوارشی و متابولیکی ناشی از افزایش رشد و عملکرد در نژادهای امروزی
۳- تولید گله های سالم تر و عاری از بیماری ها
۴- تولید غذای سالم تر برای انسان.
۵- جلوگیری و یا کاهش تغییرات زیست محیطی
مهمترین انواع افزودنی های غذایی که بویژه بعد از به اجرا در آمدن قوانین منع استفاده از ترکیبات آنتی بیوتیکی و شیمیایی، تولید و در دسترس صنعت طیور قرار گرفته اند عبارتند از:
۱-آنتی توکسین ها
۲- آنزیم ها
۳- اسیدهای آلی
۴- پروبیوتیک ها
۵- پری بیوتیک ها
۶- سین بیوتیک ها (مجموعه ای از پروبیوتیک ها+ پری بیوتیک ها)
۷- گیاهان دارویی و روغن های فرار استخراجی
و بالاخره ترکیباتی که احتمالا در آینده تولید و مورد استفاده قرار خواهند گرفت از جمله: باکتریوسین ها و باکتریوفاژها.