یک عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه گفت: شرایط اقلیمی و زیست محیطی دریاچه ارومیه تغییر یافته و زندگی جانوری در آن رو به نابودی است.
دکتر شیرزاد عباسیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی، افزود: برای نجات جانوران دریاچه ارومیه یا باید خود دریاچه را نجات داد یا جانوران را به مکانهای دیگری منتقل کرد، اما با توجه به حاد بودن وضعیت دریاچه انتقال موقت یا دائم جانوران باید مد نظر باشد.
وی ادامه داد: این جانوران باید به مناطق همجوار داخل یا خارج استان که از لحاظ اقلیمی به دریاچه ارومیه شبیه هستند منتقل شوند.
این استاد دانشگاه به تفاوت خشکی و خشکسالی اشاره کرد و گفت: خشکسالی پدیده ای مقطعی و تصادفی است، درحالی که خشکی وضعیتی قطعی و دائمی است که دریاچه ارومیه درحال حاضر با این پدیده روبروست.
عباسیان خاطرنشان کرد: اگر منطقه ای دچار خشکی شود جانوارن آن منطقه یا از بین می روند و یا خود را با شرایط جدید تطبیق می دهند که طبق بررسی ها برخی از جانداران دریاچه ارومیه نابود شده اند.
این دکتری اقلیم شناسی از توصیه برخی ها به تبدیل کردن دریاچه ارومیه به کویر انتقاد کرد و گفت: دریاچه ارومیه نگین شمال غرب کشور است و یک میراث تاریخی و طبیعی محسوب می شود، علاوه بر این طبق برخی بررسی ها به علت خشک شدن دریاچه، هوای منطقه آلوده شده و برخی بیماری ها رو به شیوع است و توصیه تبدیل کردن آن به کویر قابل توجیه نیست.
وی مطرح شدن وضعیت دریاچه ارومیه طی دوره انتخابات اشاره کرد و گفت: امیدواریم که دولت جدید به وضعیت دریاچه ارومیه رسیدگی کند و مطرح شدن وضعیت نگین شمال غرب در دوره انتخابات جنبه تبلیغاتی نداشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید