معاون بهداشتی – پیشگیری ،مدیر کل بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی و۳نفرازکارشناسان ارشد سازمان دامپزشکی کشور وموسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی ُ در گردهمایی یکروزه معاونین سلامت ورؤسای ادارات بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی استانهای غرب کشور با موضوع مبارزه با بیماری بروسلوزمنطقه غرب کشوردر قزوین گردهم آمدند.
مدیر کل دامپزشکی استان قزوین در ابتدای جلسه ضمن عرض خیر مقدم به کلیه میهمانان، توانمندیهای استان قزوین را معرفی کرد.
دکتر بهمن نقیبی در بخش دیگری از صحبتهایش تعداد گاو اصیل ودورگ استان را ۱۴۵هزار راس وآمار گوسفند وبز را یک میلیون و۱۰۰ هزارراس عنوان کرد که واکسیناسیون این تعداد دام راپرسنل اداره کل دامپزشکی استان قزوین با همکاری ۱۲مرکز مایه کوبی غیر دولتی انجام می دهند.
دکتر نقیبی سیر صعودی بیماری تب مالت در سال ۹۱ را حائز اهمیت دانست وگفت این موضوع در استان طی جلسات مختلفی با دستگاههای ذیربط در حال تجزیه وتحلیل وبررسی است.
سخنران بعدی این گردهمایی دکتر مشکوت معاون بهداشتی وپیشگری سازمان دامپزشکی کشور بود که ضمن با اهمیت برشمردن بیماری بروسلوز ،ضرورت اعتقاد به “جهان واحد- بهداشت واحد” را بیان کرد وگفت :کشوری مثل ایران که از کشورهای همسایه از نظر بروز بیماری تاثیر پذیر است اقدامات بهداشتی نیز باید براساس قوانین وموازین بین المللی باشد.
دکتر مشکوت در ادامه افزود:بروسلوز به عنوان الگوی شاخص بیماریهای مشترک بین انسان ودام است وبایستی به امر واکسیناسیون دامها اهمیت فراوان داده شود .
دکتر عبدالامیر رضایی مدیر کل دفتر بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور نیز در قسمتی از صحبتهایش گفت:در سال ۱۳۶۲ اولین آیین نامه اجرایی مبارزه با سل وبروسلوز در کشور تدوین شد وابزاری ارائه شد که مبنای مبارزه بر علیه بیماری بروسلوز بود.
دکتر رضایی کنترل بیماری بروسلوز در دام را باعث کاهش بیماری تب مالت انسانی در کشور دانست واحیا مجدد اکیپهای اختصاصی مبارزه با سل وبروسلوز را با اهمیت ذکر کرد.
در پایان معاونین سلامت ورؤسای ادارات بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی ادارات کل دامپزشکی استانهای غرب کشور فعالیتها وموانع موجود بر سر راه مبارزه با بیماری بروسلوز را بیان نمودند.
دکتر حمید زینالی رئیس اداره بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان قزوین نیز در حاشیه این جلسه گفت :بیماری بروسلوز (تب مالت) یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان ودام می باشد که به علت سقط جنین در دام وعدم باروری ودیگر مشکلاتی که برای دام ایجاد می نماید از منظر اقتصادی دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
دکتر زینالی درخصوص انتقال بیماری به انسان نیز گفت: از آنجاکه این بیماری در انسان دارای دوره درمان طولانی مدت بوده وهزینه برمی باشد از نقطه نظر بهداشتی نیز مهم است وبا توجه به مشترک بودن بیماری واهمیت کنترل این بیماری بصورت منطقه ای ،هم اندیشی استانها برای حل مشکلات ورسیدن به راهکار های علمی جدید مفید خواهد بود.
منبع حکیم مهر
دیدگاهتان را بنویسید