پشت دیوارهای مرکز پرنده فروشان آزادگان هم هر جمعه بساط دستفروشی انواع پرندگان و سایر حیوانات خانگی برپاست.
از خرداد سال ۸۹ که پرندگان در قفس خیابان مولوی به حاشیه تهران هجرت کردند، بساط فروش غیرمجاز و قاچاق پرندگان و آلودگیهای زیستمحیطی از قلب پایتخت جمع شد. با راهاندازی مرکز پرندهفروشان در بزرگراه آزادگان، خرید و فروش انواع پرنده از کبوتر گرفته تا پرندگان زینتی و سخنگوی چند ۱۰ میلیون تومانی به این مرکز منتقل شده و ترافیک انسانی جمعههای بزرگراه آزادگان را هم، مانند ترافیک خودروهایش سنگین کرده است.
به گزارش ایسنا، مرکز خرید و فروش پرندگان شهر تهران در زمینی به وسعت پنج هزار متر مربع و زیربنای سه هزار متر مربع در مسیر شرق به غرب بزرگراه آزادگان بعد از تقاطع تهران – ساوه احداث شده است. در این مرکز بیش از ۱۴۰ غرفه در فضای باز وجود دارد که انواع پرندگان خانگی در آن عرضه میشود. در ۶۳ غرفه مسقف مرکز پرنده فروشان هم تنها پرندگان زینتی عرضه میشود.
ناصر کلانتری نماینده شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران که در مرکز پرنده فروشان آزادگان مستقر است، در گفتوگو با ایسنا، درباره میزان اجاره بهای فروشندگان توضیح داد: قیمت گذاری غرفهها توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام شد، اما شهرداری تهران در حال حاضر تنها ۴۰ درصد این نرخ را اخذ میکند.
به گفته وی، اجارهبهای غرفههای محوطه باز مرکز پرندهفروشان ماهانه ۶۰ هزار تومان است که با احتساب بهای حق شارژ به ۸۰ هزار تومان میرسد. غرفههای داخل ساختمان هم که ویژه پرندگان زینتی و طبعا گرانقیمتتر است، اجارهبهایی معادل ۳۰۰هزار تومان دارد.
به گزارش ایسنا، فروشندگان از قیمتگذاری غرفهها رضایت دارند و معتقدند که پس از گذشت ۲.۵ سال از افتتاح این مرکز، در حال حاضر از استقبال مردم و میزان فروش خود رضایت دارند.
ایاب و ذهاب به مرکز آزادگان هم دیگر دغدغه مهمی برای پرندهفروشانی که قبلا در مرکز شهر بساط میکردند، نیست. چراکه معمولا هر چند نفر با یک خودرو دربستی مشترک به محل کارشان در حاشیه شهر میآیند.
ضدعفونی فصلی مرکز پرندهفروشان
امکان کنترل سلامت همه پرندگان وجود ندارد
کلانتری درباره تمهیدات بهداشتی پیشبینی شده در این مرکز توضیح داد: از آنجا که گونههای متفاوتی در این مرکز عرضه میشود، امکان سمپاشی وجود ندارد. اما ضدعفونی هر سه ماه یکبار متناسب با حشرات موذی هر فصل انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در مرکز پرندهفروشان آزادگان دو واحد قرنطینه پیشبینی شده است، گفت: هرچند فضای قرنطینه پیشبینی شده و از شبکه دامپزشکی هم درخواست کردهایم که سلامت حیوانات ورودی به این مجموعه را کنترل کند، اما با این وجود به دلیل تعداد قابل توجه پرندگان عرضه شده، امکان کنترل سلامت تک تک پرندگان وارد شده به این مرکز وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: البته نماینده مقیم شبکه دامپزشکی در مرکز پرنده فروشان یک بار در هر ماه به صورت رندم سلامت تعدادی از حیوانات را بررسی میکند و تاکنون که بیش از دو سال از فعالیت این مرکز میگذرد، گزارشی مبنی بر آلوده یا بیمار بودن حیوانات عرضه شده نداشتهایم.
مراجعان از ماسک بهداشتی و حوضچه ضد عفونی استقبال نکردند
به گزارش ایسنا با وجود بیماریهای مشترک بین انسان و پرندگان ضرورت رعایت تمهیدات بهداشتی در چنین فضایی بیشتر میشود. اما در مرکز پرنده فروشان تهران خبری از ماسک بهداشتی نیست.
کلانتری در این باره به ایسنا گفت: مراجعان به ویژه زنان تمایلی به استفاده از ماسک بهداشتی ندارند، در گذشته هنگام ورود به مرکز ماسک بهداشتی ارائه می شد اما این کار با استقبال مراجعان مواجه نشد.
وی ادامه داد: حتی چاله ضد عفونی برای کف کفش و چرخ خودروها پیش بینی کردیم اما مردم از کنار این چاله رد میشدند و یا از روی آن می پریدند بنابراین بساط این حوضچه و ماسک بهداشتی فعلا جمع شده است. دستفروشی آری، قاچاق نه
به گزارش ایسنا، پشت دیوارهای مرکز پرنده فروشان آزادگان هم هر جمعه بساط دستفروشی انواع پرندگان و سایر حیوانات خانگی برپاست.
عدهای از شهرها و روستاهای اطراف تهران هر جمعه خود را به بازار پرنده فروشان میرسانند تا حیوانات خانگی خود را بفروشند و یا دستکم آنرا به دیگران نشان دهند!
معمولا کسانی که یک پرنده خانگی دارند به داخل مرکز میروند و گوشهای از محوطه برای آن بازاریابی میکنند. اما عدهای دیگری که در بساطشان تعداد بیشتری پرنده دارند، ترجیح میدهند که پشت درهای مجموعه بساط کنند. البته بساطیها بعضا کفش و لباس دستدوم و ابزار آلات و لوازم خودرو و از این قبیل چیزها هم میفروشند و به نوعی از تجمع انسانی در این نقطه برای آب کردن خردهریزهای دستدوم خود استفاده میکنند.
در این میان بساط جنگ خروسها هم پهن است. عدهای از مردم تنها با هدف نشان دادن جنگنده بودن خروس خود هر جمعه مسافت طولانی را طی میکنند و خود را به حاشیه بزرگراه آزادگان میرسانند تا در پشت درهای مرکز پرنده فروشان معرکه بگیرند.
از سوی دیگر، در میان حیوانات عرضه شده بعضا آن دسته از حیواناتی که خرید و فروششان از سوی سازمان محیط زیست غیرمجاز اعلام شده هم وجود دارد و یا حداقل اسمی از خرید و فروش آنها هست. به عنوان مثال یکی از فروشندگان، عدهای را به صورت گزینشی به خودروی گرانقیمت خود دعوت میکرد. کنجکاوی کردم و دانستم که عقابی پشت شیشههای دودی مخفی است. هرچند که سعادت تماشای این پرنده زیبا را از نزدیک نداشتم!
این ماجرا البته در گذشته شکل غم انگیزتری داشت و اغلب در خیابان مولوی زمینه قاچاق پرندگان زینتی فراهم بود که با ساماندهی پرنده فروشان اوضاع بهتر شده است.
برخورد قانونی با خرید و فروش غیرمجاز حیوانات
کلانتری با بیان اینکه نیروهای انتظامات و نیروهای سد معبر شهرداری تهران به طور مرتب در مرکز پرنده فروشان و محوطه جمعه بازار بیرون این مرکز حضور دارند اظهار کرد: کنترل و نظارت خوبی روی دستفروشان صورت گرفته است در صورتی که با پرندگان یا دیگر حیوانات غیرمجاز مواجه شویم، آن حیوان ضبط شده و طی صورتجلسهای به سازمان محیط زیست تحویل میشود.
وی ادامه داد: اگر فرد متخلف برای اولین بار اقدام به خرید و فروش حیوانات غیرمجاز کرده باشد، تنها از وی تعهدی گرفته میشود اما اگر این تخلف توسط او تکرار شود فرد یاد شده تحویل مراجع قضایی میشود.این مقام مسوول در مرکز پرندهفروشان، درباره عرضه حیوانات همچون سنجاب، خرگوش و همستر در کنار پرندگان هم گفت: این حیوانات به داخل مجموعه بازار پرنده فروشان راه پیدا نمیکنند اما روزهای جمعه و در محوطه دستفروشی شاهد فروش این قبیل حیوانات هم هستیم.
وی با بیان اینکه میان این دسته از حیوانات با مرغ و خروس و بوقلمون بیماری مشترکی وجود ندارد و اگر این دو کنار هم باشند، مشکلی ایجاد نمیشود، افزود: اغلب دستفروشانی که این حیوانات را عرضه میکنند قفسهای مجزایی برای عرضه پرندگان و دیگر حیوانات دارند.
کلانتری با بیان اینکه ما از دستفروشان استقبال نمیکنیم، خاطرنشان کرد: با این حال ناچار به ساماندهی دستفروشان شدهایم. بساط دستفروشی تنها در روزهای جمعه برپاست و شاید چند ساعت این حیوانات کنار پرندگان قرار بگیرند و این رویه دائمی نیست.
تامین غذای مراجعان با نظارت وزارت بهداشت
به گزارش ایسنا، در داخل مجموعه پرنده فروشان رستورانی با رعایت کامل تمهیدات بهداشتی برپاست که اغذیه مراجعان و فروشندگان را تامین میکند اما بساط دستفروشی اغذیه در پشت درهای مرکز پرنده فروشان چندان سالم و بهداشتی به نظر نمیرسد.
کلانتری در این باره گفت: با توجه به حجم گسترده مراجعه به جمعه بازار و حضور تعدادی از هموطنانمان از شهرهای اطراف به مرکز پرنده فروشان باید زمینه تامین غذای آنها فراهم شود به همین خاطر با نظارت وزارت بهداشت یک رستوران سیار که بر پشت یک دستگاه وانتسوار است هر جمعه به این نقطه میآید.
وی ادامه داد: با این وجود برخی به صورت غیرمجاز نسبت به دستفروشی انواع اغذیه و ساندویچ اقدام میکنند و اگرچه ضابطان شهرداری هر هفته با آنها برخورد میکنند و آنها را تحویل مراجع قضایی میدهند اما بازهم هفته بعد شاهد این بساط اغذیه غیربهداشتی هستیم.
کلانتری تاکید کرد که تذکرات لازم به شهروندان درباره ضرورت استفاده از غذای سالم و بهداشتی در این فضا با توجه به بیماریهای مشترک بین انسان و دام داده شده است.
دیدگاهتان را بنویسید