در نوامبر سال ۲۰۱۱ برای اولین بار در شهر اشمالنبرگ در منطقه ‘نورث رین’ (North Rhine) در آلمان، ویروسی شناسایی شد که باعث بروز ناهنجاری در نوزادان گاو و گوسفند می شد.
به گزارش دامپزشک: در حالی که شمار بیماری های نابود کننده سرمایه های دامی قابل توجه است، ظهور یک بیماری نوپدید دیگر می تواند خبر بسیار بدی برای فعالان صنعت دامپروری باشد. اشمالنبرگ نام بیماری جدید است که بناست از این به بعد به لیست دردسرهای دامداران بیفزاید.
در نوامبر سال ۲۰۱۱ برای اولین بار در شهر اشمالنبرگ در منطقه “نورث رین” (North Rhine) در آلمان، ویروسی شناسایی شد که باعث بروز ناهنجاری در نوزادان گاو و گوسفند می شد، گله های آلوده شیر کمتری تولید می کردند و حیوانات دچار بی اشتهایی می شدند. به گزارش “فارمر ویکلی اینتراکتیو” (Farmers Weekly Interactive)،این ویروس که از طریق گزش “میج” (Midges)، ) نوعی حشره با دو بال که برخی انواع آنها ناقل بیماری در دامها و حیوانات هستند) و کنه، منتقل می شود در اواخر ۲۰۱۱ باعث آلوده شدن هزاران حیوان شد. در کشورهای هلند و آلمان نمونه هایی از این بیماری با علائم تب، کاهش شیر، بی اشتهایی مشاهده شد، در مزارع کشور آلمان اسهال در گاو گزارش شد. بصورت فردی بهبود دام آلوده طی یک دوره زمانی چند روزه حاصل می شود ، ولی در سطح گله یک دوره زمانی دو تا ۳ هفته طول می کشد تا گله بهبود می یابد.
این ویروس به تدریج به سمت انگلستان حرکت کرد و مناطق ساحلی جنوب و شرق اولین قربانیان این ویروس در انگلستان بودند. در فصل زاد و ولد گله ها، شواهدی مبنی بر آلودگی در مزارع مشاهده شد. بدترین قسمت ماجرا تولد نوزادان زنده با اندامها و استخوانهای در هم پیچیده و ناقص بود. زمانی که بیماری برای مدت کوتاهی فروکش کرد دامداران امیدوار شدند شاید ویروس در طول زمستان از بین رفته است اما با آمدن تابستان بیماری باشدت بیشتری خود را نشان داد. این بیماری جدید به سرعت گسترش می یابد. این بیماری مسیر خود را در انگلستان ادامه داده و به سمت ولز و ایرلند در حرکت است.
فصل تولید مثلی سالی که در پیش رو است میزان شدت گرفتن بیماری را در مزارع نشان خواهد داد و در صورت همزمانی فصل حاملگی گله با افزایش فعالیت میج ها احتمال بروز خسارت بیشتر، بالا می رود، در مزارعی که آلودگی قبل از حاملگی گله صورت می گیرد ایمنی بدن دامها بالا رفته و احتمال عدم بروز بیماری وجود دارد.
در ادامه گسترش این ویروس در دومین سال ظهورش “فیل استاکر” (Phil Stocker) رییس آژانس امنیت ملی در گزارشی اعلام کرد: گزارش های رسیده از فرانسه و سایر مناطق اروپا نشان می دهد این بیماری در سال دوم خود قربانی های بیشتری خواهد گرفت. به دلیل کمبود شواهد آماری، امکان پیش بینی نحوه پیشرفت بیماری وجود ندارد و این امر باعث بروز نگرانی های بسیاری در میان کشاورزان شده است. در برخی مزارع که بره زایی زودتر صورت می گیرد احتمال آسیب ۴۰-۵۰ درصدی وجود دارد که احتمال دارد به دلیل آلودگی همزمان تمام میش های حامله باشد که شدت ضرر را بالا می برد. در کشورهایی مثل اسکاتلند هنوز بیماری مشاهده نشده اما در مرزهای شمالی کشاورزان در شرایط هشدار قرار دارند.
ویروس اشمالنبرگ به گروه ارتوبونیا ویروسها متعلق است، این گروه شامل ویروسهای مختلفی است که معمولا در آسیا، آفریقا و استرالیا دیده می شوند، اما ظاهرا این ویروس راه خود را به سمت اروپا پیدا کرده است.
تعداد معدودی از این نوع ویروسها مشترک بین انسان و دام می باشند و با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل خطرات احتمالی این ویروس که توسط متخصصان کشور هلند صورت گرفت و تایید نتیجه این ارزیابی توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای اتحادیه اروپا، احتمال سرایت این ویروس به انسان وجود ندارد با این حال به کشاورزان ، دامپروران و دامپزشکان توصیه می شود که معیارهای بهداشتی را در زمان کار با موارد سقط در دام رعایت کنند. در حال حاضر درمان ویژه یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد اما تحقیقات توسط متخصصان آلمانی و هلندی در این زمینه شروع شده است.
احتمال ورود این بیماری به کشورهایی که آلوده نیستند از طریق دام زنده آلوده و ناقلین آلوده وجود دارد پس با توجه به اینکه درمان یا واکسنی برای این بیماری در حال حاضروجود ندارد بهترین راه مقابله با این بیماری مراقبت های بهداشتی و رعایت مسایل قرنطینه ای در مرزها و کنترل واردات محصولات دامی و ژنتیکی از کشورهای آلوده است. به گزارش مهر، مدیرکل قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرده سازمان دامپزشکی هیچ مجوزی برای واردات دام سبک وسنگین از کشورهای پاکستان و افغانستان صادر نکرده است اما با توجه به آمار بالای واردات غیر قانونی دام زنده از برخی کشورها منجمله پاکستان و افغانستان و سرعت بالای گسترش این بیماری، مرزهای ایران می توانند دروازه ای برای ورود این بیماری جدید باشند.
تعدادی از کشورها به سرعت عکس العمل نشان داده و واردات محصولات دامی را از مناطق آلوده ممنوع کرده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، روسیه واردات گوسفند و بز را از سه کشور بلژیک، آلمان و هلند ممنوع کرد. «نیکلا ولاسف» معاون امور دامپزشکی روسیه ضمن اعلام این خبر گفت: « این تحریم مادامی که کشورهای اروپایی با تهیه و تزریق واکسن های لازم یا اتخاذ تدابیر دیگری، اوضاع را تحت کنترل قرار ندهند، همچنان پابرجا خواهند ماند. مصر و مکزیک هم واردات محصولات دامی را از کشورهای آلوده ممنوع اعلام کردند.
“به گزارش مرکو پرس” (Merco press)، اروگوئه واردات محصولات ژنتیکی را از کشورهای آلوده ممنوع اعلام کرده است.
به گزارش موج به نقل از بلتا، در مجارستان هم احشامی با سرم مثبت بیماری اشمالنبرگ دیده شده اند و به همین دلیل برخی کشورهای اروپایی محدویت های موقتی را برای ترانزیت و واردات احشام بزرگ و کوچک از مجارستان اعمال کردند.
یک بیماری نوپدید در کمین دام ها در اخبار دامپزشكی
یک بیماری نوپدید در کمین دام ها :در نوامبر سال 2011 برای اولین بار در شهر اشمالنبرگ در منطقه 'نورث رین' (North Rhine) در آلمان، ویروسی شناسایی شد که باعث بروز ناهنجاری در نوزادان گاو و گوسفند می شد. به گزارش دامپزشک: در حالی که شمار …
یک بیماری نوپدید در کمین دام ها
دیدگاهتان را بنویسید