‘محسن مشکاهˈ’ گفت: تولید واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) در مراحل پایانی قرار دارد و تا پایان سالجاری مجوز تولید انبوه آن از سوی سازمان دامپزشکی کشور صادر خواهد شد.
ˈمحسن مشکاهˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این راستا طی سالهای اخیر در واردات مواد اولیه واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک (بذر واکسن) اقدامات خوبی از سوی سازمان دامپزشکی کشور و موسسه سرم سازی رازی صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: تولید انبوه این واکسن در داخل کشور می تواند در کنترل بیماری ویروسی طاعون نشخوارکنندگان کوچک که از بیماری های شایع در دام هایی همچون گوسفند و بز است، به سازمان دامپزشکی کشور یاری رساند.
وی ادامه داد: همچنین تولید انبوه این واکسن در داخل می تواند موجب ریشه کنی این بیماری در آینده نه چندان دور شود.
معاون سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که این بیماری قابل انتقال به انسان نیست، افزود: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سطح منطقه و کشور ما وجود دارد و به طور تقریبی در ۵۰ درصد جمعیت دام های حساس واگیر دارد که این بیماری در بزها با شدت بیشتری خود را نشان می دهد و تلفات زیادی را نیز به همراه دارد.
مشکوه، راه های مقابله با این بیماری را علاوه بر اقدامات بهداشتی و قرنطیه ای، استفاده از واکسن دانست و تصریح کرد: به طور معمول در کشور ما برای مقابله و کنترل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از واکسن استفاده می شود.
به گفته ی وی ، طی هفت سال گذشته تمامی واکسن مورد نیاز کشور از خارج تامین و وارد می شد بنابراین از لحاظ حجم واردات، تعیین زمان تامین و ورود واکسن با مشکلاتی مواجه بودیم که همین باعث می شد واکسن تنها در کانون های بیماری مورد مصرف قرار گیرد.
این مقام مسئول گفت: طبق پیش بینی ها، نیاز کشور به واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون دز در سال برآورد شده است، درحالی که سالانه حدود سه تا چهار میلیون دز واکسن از خارج به کشور وارد می شد که این میزان به مراتب از نیاز کشور کمتر بوده است.
وی با بیان این که این واکسن سالانه یک نوبت به دام های کوچک تزریق می شود، ادامه داد: در حال حاضر این شرایط در کشور مهیا شده تا واکسن مورد نیاز به میزان کافی تولید و تمامی واحدهای دامی سبک تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید