معاون سازمان دامپزشکی گفت: برخی رقابتهای ناسالم بین دامپزشکان بخش خصوصی سبب افزایش بیرویه داروهای دامپزشکی و افزایش مخاطرات بهداشتی در محصولات دامی میشود.
به گزارش ایسنا، مسعود هاشمزاده امروز – چهارشنبه – در جلسه مجمع عمومی اتحادیه مرکزی دامداران اظهار کرد: رقابتهای ناسالم بین دامپزشکان باعث شده افزایش بیرویه داروهای دامپزشکی در واحدهای دامپروری رخ دهد که این مساله مخاطرات بهداشتی و سلامت محصولات دامی را به خطر میاندازد.
وی تاکید کرد: وزارت علوم و سیستم آموزش عالی کشور باید در ساختار آموزشی خود تجدید نظر جدی کنند، چرا که در حال حاضر بیش از ۲۰ دانشکده دامپزشکی وجود دارد و هنگامی که تعداد دانشجویان این دانشکدهها و ظرفیتهای آموزشیشان افزایش پیدا میکند، جشن میگیرند این در حالی است که چنین مسالهای خوشایند نیست.
هاشمزاده افزود: ساختارهای دامپزشکی غیر دولتی در کشور باید از حالت اشتغالمحور و تجاری شدن به سمت تولید محور بودن و مسائل بهداشتی – تخصصی حرکت کنند. این در حالی است که عمده رویکرد ساختار دامپزشکی غیر دولتی تجاری است.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی ادامه داد: اهم حرکت و رویکرد سازمان دامپزشکی پیش رفتن به سمت توسعه تولید محور و ایجاد اشتغال منطقی است که باید در این زمینه تا میتوانیم هزینههای سربار دام را در واحدهای تولیدی کاهش دهیم که در این زمینه نیاز به مذاکره با اتحادیه و تعاونیهای بخش خصوصی در پیشبرد این هدف وجود دارد.
وی تاکید کرد: در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها باید بهرهبردار و مالک سرمایه شریک باشد تا بتوانیم به دو هدف عمده کاهش ضایعات و ارتقای بهداشت و سلامت تولید محصولات دامی دست یابیم، چرا که باید این دو مساله برای مردم به عنوان مصرف کننده تضمین شود.
هاشمزاده اعلام کرد: در خوشبینانهترین حالت واکسن و واکسیناسیون ۴۰ درصد میتواند در کنترل بیماریها نقش اساسی داشته باشد و مابقی آن به مدیریت تولید در واحدهای دامپروری برمیگردد در صورتی که مدیریت بهداشتی در واحدهای دامپروری در حداقل ممکن قرار دارد.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید