در این بازدید، دکتر حسن رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز دکتر هاشمی را همراهی میکرد …
دفاع تمام قد وزیر بهداشت از کیفیت شیر دامداران صنعتی و تاکید بر افزایش مصرف سرانه
وزیر بهداشت با توجه به مخاطراتی مانند کوتاه قدی ایرانیان در آینده نزدیک و همچنین تبعات اجتماعی و اقتصادی پوکی استخوان ۵۰ هزار ایرانی در سال که منجر به مرگ ۱۰ هزار نفر نیز می شود، خواستار همکاری همه ارگان ها و رسانه ها جهت افزایش مصرف سرانه شیر و فرآورده های لبنی شد.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، دکتر سید حسن هاشمی امروز پس از یک صبحانه کاری و سپس بازدید از مرکز دامپروری صفاری در پیشوای ورامین که البته رکنی معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی نیز وی را همراهی می کرد، در نشستی با دامداران و خبرنگاران حاضر گفت: حمایت از دامپروری بیتردید حمایت از استقلال کشور و در نهایت فراهم آوردن سلامت برای جامعه و پیشگیری از بروز بسیاری بیماریهای خطرناک مانند پوکی استخوان است.
وی که پیش از سخنانش، تعدادی از دامداران حاضر در جلسه خواستار کمک وزارت بهداشت به فرهنگ سازی شیر در میان مردم جهت اطلاع آن ها از فواید مصرف شیر شدند، گفت: به اعتقاد من مردم به از ارزش های غذایی شیر اطلاع دارند، اما در این زمینه مشکل فرهنگی در ارجح دانستن ماده ای با ارزش فراوان غذایی مانند شیر به سایر هزینه هاست، چراکه متأسفانه اغلب ما ایرانیان به ظواهر زندگی توجه میکنیم. کما این که با مقایسه میزان مصرف لوازم آرایش در ایران یا حساسیت زیاد به استفاده از لباس و پوشش های گران قیمت و تزیینی می توان به ضرس قاطع گفت که متأسفانه جایگاه دفاع از استحکام اسکلت بدنی یعنی استخوان که شیر و لبنیات منشأ اصلی آن است، کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
هاشمی با این دیدگاه که زمان صحبت از مصرف شیر ارزان قیمت کردن آن و پرداخت یارانه پیشنهاد می شود گفت: این حرف را قبول ندارم، زیرا همگان میبینید که مردم تا چه اندازه برای مباحث دیگر زندگی هزینه میکنند، اما در مقابل به چهار ستون بدن خود به رغم مخاطرات بسیار زیاد آن به لحاظ اجتماعی و اقتصادی در میانسالی و کهنسالی اهمیت نمیدهند.
مردم اول شیر را حذف می کنند!
به گفته وزیر بهداشت، در این وادی متأسفانه نخستین مادهای که مردم از سبد غذایی حذف میکنند، شیر است، در حالی که در خرید چیپس و پفک برای کودکانشان هزینه می کنند و زیر بار قیمت های آن می روند، اما به مصرف روزانه یک و نیم تا دو لیوان شیر توجه نمی کنند.
وی به عنوان مقام اجرایی متولی بهداشت و سلامت مردم در ادامه اظهاراتش روند کنونی مصرف لبنیات در کشور را برای آینده ایرانیها به ویژه خطر کوتاه قدی مورد تاکید قرار داد و دلیل آن را هم فقط و فقط در عدم مصرف شیر و لبنیات یا کاهش کلسیم در تراکم و توده استخوانی عنوان کرد.
شکستگی سالانه ۵۰ هزار ایرانی و مرگ ۱۰ هزار نفر بابت پوکی استخوان
هاشمی با اعلام این که متأسفانه در حال حاضر از هر دو زن بالای ۴۰ سال کشور و هر سه مرد بالای ۴۰ سال کشور یک نفر پوکی استخوان شدید دارد، اضافه کرد: این آمار و ارقام بیتردید برای آینده جوانان امروز بیشتر خواهد بود، تا آنجا که در حال حاضر سالانه ۵۰ هزار شکستگی ناشی از پوکی استخوان رخ میدهد که ۱۰ هزار نفر آن ها به دلیل عوارض ناشی از شکستگی جان خود را از دست میدهند و مابقی نیز دچار معلولیت و ازکار افتادگی میشوند که رنجش و گرفتاری های خاص خود را برای خود و خانواده مبتلایان خواهد داشت.
سه تن از دامداران پیش از سخنان وزیر دیدگاه های خود را پیرامون وضعیت دامداری ها و حساسیت بر امر کیفیت تولید شیر بیان کردند
وی با اشاره به این که بر اساس آمار متقن علمی، در دنیا غذای عمده افرادی که طول عمر و سلامتی بیشتری دارند، شیر و مشتقات متنوع آن است، گفت: بر همین اساس مردم باید در تغذیهشان تجدید نظر کنند، به ویژه مادران باردار که اگر میخواهند سالم بمانند، باید مصرف روزانه شیر را برای خود و فرزندشان خیلی جدی بگیرند.
وزیر بهداشت بر لزوم مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر توسط هر ایرانی تاکید کرد و گفت: برنامه دولت آن بوده که جهت افزایش مصرف سرانه و فرهنگ مصرف در مدارس شیر رایگان توزیع کند، اما قبول دارم که این کار اکنون به صورت ناقص انجام میشود.
وزیر بهداشت دولت یازدهم اعلام کرد: از آنجا که باید برنامهریزی صحیحی در این زمینه صورت بگیرد و با محوریت وزارت جهاد کشاورزی، نوع و کیفیت شیر مدارس انتخاب و به صورت مناسب میان دانش آموزان توزیع شود، حتما در این رابطه در دولت بحث های ویژه و تازه ای خواهیم داشت.
شاهد تلاش های آقای حجتی در دفاع از دامداران هستم
هاشمی درباره وضعیت تولیدکنندگان شیر و لبنیات نیز با اشاره به حضور پنج چهره جهادی در کابینه یازدهم که ضمن خودش، از جهانگیری (معاون اول رییس جمهوری) حجتی، زنگنه (وزیر نفت)، آخوندی (وزیر مسکن) نام برد، گفت:” دولت همواره حامی تولیدکنندگان بوده است و شخصا شاهد هستم که آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز تا چه حد پیگیر و مدافع حقوق اقتصادی دامداران به عنوان تولیدکنندگان شیر است، اما یکجانبه عمل کردن در قیمتگذاری را نیز نمیپسندیم و باید واقعیتها در نظر گرفته شود و شیر نیز به عنوان هزینه در سبد خانوار تلقی نشود، چرا که پرداختن وجه خرید شیر و فرآورده های آن هزینه نیست، بلکه یک سرمایهگذاری اصولی در دفاع از سلامت و پیشگیری از بروز بیماری هاست.
وی با ابراز امیدواری از این که رسانههای مکتوب و مجازی و صداوسیما در فرهنگسازی افزایش مصرف شیر و لبنیات کمک کنند، گفت: از آنجا که سلامتی مردم در گرو تغذیه سالم است و این تغذیههای وارداتی آسیب جدی به سلامت میرساند، امیدواریم مصرف شیر و لبنیات در کشور افزایش یابد.
وزیر بهداشت با شادباش به دامدارانی که شیر را به بهترین شکل ممکن و با رعایت استانداردهای بهداشتی انجام می دهند، اظهار امیدواری کرد تا با کمک دولت و استقبال مردم از شیر واحدهای صنعتی که هم اکنون ۳۰ درصد دامداری های کشور را در بر می گیرد تعداد این واحدها به حداکثر ممکن ارتقا یابد.
منبع: حکیم مهر
دیدگاهتان را بنویسید