رییس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروی دامپزشکی کشور از افزایش ۲۰ درصدی صادرات داروی دامپزشکی خبر داد.
حجتالله ذبیحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، گفت: طی دو سال گذشته علیرغم تحریمها و فشارها ۱۸۰ شرکت تولیدکننده به سمت تولید داروهای گیاهی و صادرات محصولات دارویی رفتند و با این رویکرد شاهد افزایش ۲۰ درصدی صادرات در این بخش بودیم.
وی میزان صادرات داروهای دامپزشکی در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ را حدود ۴۰ میلیون دلار و در سال گذشته حدود ۵۵ میلیون دلار عنوان و پیشبینی کرد: در سال جاری بیش از ۶۰ میلیون دلار صادرات داروی دامپزشکی داشته باشیم.
ذبیحی اظهار کرد: با رویکرد سلامتمحوری و جلوگیری از فشار تحریمها، شرکتهای تولیدکننده را به سمت تولید داروهای گیاهی سوق دادهایم.
رییس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروی دامپزشکی کشور ضمن اشاره به تولید محصول برونکوفین در کشور، گفت: به منظور واردات این محصول سالانه ۱۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج و مشابه این محصول را وارد میکردیم اما با تولید این محصول علاوه بر تأمین داخل به کشورهای عراق، عربستان، قطر و عمارات، آذربایجان، ترکمنستان، روسیه، قزاقستان و قرقیزستان نیز صادرات داشتهایم.
ذبیحی افزود: امسال قرارداد بسیار خوبی با چین بسته شده که برونکوفین و داروهای گیاهی انسانی تا سقف ۱۰۰ میلیون دلار را مستقیما به چین صادر کنیم.
وی با بیان اینکه ایران، چین و هند مهد گیاهان دارویی هستند، گفت: بالغ بر پنج تا شش محصول ارزشمند از گیاهان دارویی بومی کشور تولید میشود که از آنفلوآنزای طیور، برنشیت، کماشتهایی و بیماریهای نیوکاسل جلوگیری میکنند.
رییس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروی دامپزشکی کشور یادآور شد: در سال گذشته محصولی برای مقابله با کنه واروآ به نام واروسید را به ژاپن صادر کردیم که برای واردات آن از آلمان حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج میشده است.
ذبیحی بیان کرد: داروی گیاهی واروسید امسال به ثبت داخلی و جهانی رسیده و به عنوان یک محصول برتر گیاهی در انگلستان، ژاپن و آلمان ثبت شده است. این کشورها در حال حاضر خریدار فرمول این محصول و خود محصول هستند اما به هیچ عنوان فرمول را در اختیار آنها نخواهیم گذاشت به ویژه اینکه گیاه مورد نیاز برای ساخت این دارو بومی ایران بوده و در این کشور موجود است.
وی گفت: طی قراردادی با سازمان حفاظت محیط زیست و استاندارد در سال گذشته، مقرر شده هر مرغداری یا هر دامداری که محصول ارگانیک تولید کند. علاوه بر نظارتهای بهداشتی از گواهینامه و هولوگرامهای مخصوص سندیکای تولیدکنندگان داروی دامپزشکی کشور برخوردار و محصول از نظر عدم ماندگاری آنتیبیوتیک تضمین شود.
دیدگاهتان را بنویسید