مسئول مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان رودان درباره راههای انتقال تبمالت گفت: آلودگی از راه تنفس، فرد به فرد نیز دیده شده است این بیماری در فصل بهار و تابستان که فصل زایش و شیردهی دامهاست بیشتر دیده میشود بیماری اغلب در میان حیوانات اهلی و بیشتر در گاو، گوسفند و بز دیده شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی خلیجفارس، «مهرداد صالحی» در اینباره اظهار کرد: شیوع آن در مردان بیش از زنان و در مصرفکنندگان شیر و فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه شایعتر است بیماری بهوسیلهی تماس با بافت، خون، ادرار و ترشحات بدن حیوان آلوده یا با خوردن شیرخام و فرآوردههای شیری حیوانات آلوده منتقل میشود.
وی افزود: یکی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، تب مالت است. این بیماری اغلب یک بیماری شغلی است و نزد کسانی که با حیوانات یا با بافتهای آلوده کار میکنند، بخصوص کارگران کشاورزی، دامپزشکان و کارگران کشتارگاهها مشاهده میشود.
مسئول مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهرستان رودان علائم بیمار را اینگونه گفت: تب، سردرد، ضعف، تعریق، درد مفاصل، کاهش وزن، افسردگی و درد عمومی بدن از علائم بالینی بیماری هستند. عامل بیماری میتواند در کبد، طحال، استخوانها و برخی اندامهای دیگر عفونت چرکی موضعی ایجاد کند علائم شایع بیماری در دام مبتلا کاهش وزن، کاهش شیر و سقط جنین است.
صالحی در خصوص مهمترین راههای کنترل و پیشگیری از بیماری گفت: عدم مصرف شیر خام، شیر باید پاستوریزه یا جوشانده شود، استفاده نکردن از پنیر تازه، خامه، کره، سرشیر و بستنی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه، پنیر تازه به مدت حداقل ۲ ماه در آب نمک نگهداری و سپس مصرف شود، در مناطق با شیوع زیاد بیماری، دامهای در معرض خطر علیه بیماری واکسینه شوند، کشاورزان، کارگران کشتارگاهها و کارخانجات بستهبندی گوشت باید جوانب احتیاط را در برخورد با لاشه یا محصولات دامی تهیه شده از حیوانات مشکوک به بیماری رعایت کنند، افرادی که با پوست حیوانات سر و کار دارند از وسایل حفاظتی مثل دستکش، ماسک و روپوش استفاده کنند، پیش از اطمینان از سلامت دامهای تازه خریداری شده از ادغام آنها با گلهی سالم جلوگیری شود، پوست حیوانات ذبح شده پیش از دباغی، ضدعفونی شود.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید