معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از مردم استان خواست برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مصرف گوشت قرمز دقت کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، ˈ محسن اعرابی ˈ گفت : مردم پس از خرید گوشت از قصابی ها آنها را به مدت یک روز در دمای صفر تا منهای چهار درجه نگهداری و سپس با استفاده از دستکش قطعه قطعه کرده و مصرف کنند.
وی بر ضرورت کشتار حیوانات در کشتارگاه ها تاکید کرد و افزود : شهروندان از مصرف گوشت دام هایی که خارج از کشتارگاه ها ذبح شدند، خودداری کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران خواستار استفاده مردم از گوشت های مورد تایید و ممهور به مهر دامپزشکی شد.
وی تماس مستقیم با خون تازه یا سایر بافت های دام و حیوانات آلوده ، تماس مستقیم با ترشحات دفعی بیمار تب خونریزی دهنده را عامل انتقال این بیماری به افراد اعلام کرد.
اعرابی گفت : در صورت ذبح دام، روی خون و ترشحات ریخته شده محلول سفید کننده خانگی با رقت یک به صد ریخته شود.
وی تجهیز کارگران کشتارگاه ها به وسایل ایمنی مانند کلاه ، ماسک ، روپوش ، پیش بند پلاستیکی ، چکمه و دستکش هنگام ذبح حیوانات را به عنوان راهکاری برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری دانست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود : افرادی که به نوعی با دام ها در ارتباطند ، هنگام تماس با دام از لباس پوشیده و مخصوص با رنگ روشن استفاده کنند.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به وسیله کنه منتقل می شود و از سال ۱۳۷۸ موارد قطعی آن در ایران گزارش شد.
شناسایی بموقع ، بستری و درمان علاوه بر کاهش مرگ و میر ، اقدامی اساسی در پیشگیری از انتشار این بیماری محسوب می شود.
در حال حاضر واکسن تایید شده ای برای بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو وجود ندارد.
تب ناگهانی، درد عضلانی همراه با خونریزی زیرپوستی ، خون ریزی از بینی و مخاط دهان، استفراغ خونی، مشاهده خون در مدفوع یا مشاهده خون در ادرار از جمله علائم این بیماری است .
دیدگاهتان را بنویسید