رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سازمان از واردات دام زنده غیرمجاز با هدف جلوگیری از بروز بیماری های دامی از کشورهایی که تولید غیربهداشتی دام دارند، به طور جدی جلوگیری می کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مهدی خلج روز سه شنبه در حاشیه هجدهمین کنگره جامعه دامپزشکی کشور که در سالن همایش های بین المللی رازی برگزار شد، افزود: اگر قرار باشد دام زنده اصیل از کشورهای بهداشتی برای تحقیقات و اصلاح نژاد وارد کشور شود، هیچگونه ممانعتی از سوی این سازمان صورت نمی گیرد.
وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا درخصوص میزان اعتبارات سازمان دامپزشکی کشور، گفت: مجموع بودجه سازمان دامپزشکی در حال حاضر حدود ۲۴۰ میلیارد تومان است که رقم ناچیزی است و به هیچ وجه پاسخگوی نیاز این بخش نیست.
وی اظهار داشت: در تلاش هستیم برای خدمات رسانی بهتر و بیشتر، منابع مالی این بخش را افزایش دهیم تا حدامکان از ظرفیت های بخش خصوصی برای کنترل و مراقبت های بهداشتی بهره مند شویم.
وی گفت: این در حالی است که هنوز میزان اختصاص بودجه حاصل از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و اعتبارات ویژه از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بخش دامپزشکی مشخص نشده است.
رییس سازمان دامپزشکی درخصوص ارایه گزارشی از سایت رسمی بهداشت جهانی دام درباره آلوده بودن یک راس دام کشتار شده به بیماری جنون گاوی در یکی از ایالت های برزیل، گفت: ایران نیز اقدامات لازم را برای ممانعت از واردات گوشت از این منطقه انجام داده، بنابراین مردم هیچ نگرانی برای مصرف گوشت قرمز نداشته باشند.
خلج اضافه کرد: در گذشته بیماری جنون گاوی در یکی از ایالت های برزیل بروز پیدا کرده بود که باعث شد تا هیات ایرانی به سرعت تولید و واردات هرگونه فرآورده های دامی را از این منطقه ممنوع کند، ضمن آنکه پس از تایید شب گذشته سایت رسمی بهداشت جهانی مبنی بر آلوده بودن یک راس دام کشتار شده در این ایالت برزیل، ایران اقدامات لازم را برای ممانعت از واردات گوشت از این منطقه به عمل آورد.
وی افزود: به نظر نمی رسد نگرانی بابت واردات گوشت و فرآورده های دامی از برزیل وجود داشته باشد چرا که مسئولان برزیل نیز اقدامات لازم را برای کنترل این بیماری انجام داده اند.
وی ادامه داد: با توجه به گسترش جمعیت دامی مستقر در کشور، کوچ و مهاجرت انتقال و شیوع بیماری های مختلف بین دام های سبک و سنگین افزایش یافته اما واکسن به عنوان یکی از ابزارهای کنترل و پیشگیری علیه این بیماری ها نقش موثری دارد که موسسه واکسن و سرم سازی رازی طی دهه های گذشته فعالیت های ارزنده و اثربخشی در این خصوص ارایه داده است.
خلج گفت: چندی پیش به دلیل ورود سویه جدیدی از تب برفکی در کشور و اثربخش نبودن واکسن این بیماری با مشکلاتی مواجه شدیم اما با تلاش محققان و پزشکان موسسه سرم سازی رازی سویه جدید بیماری تب برفکی شناسایی و واکسن مورد نیاز آن نیز تهیه و به بازار عرضه شد.
رییس سازمان دامپزشکی گفت: هم اکنون بیش از ۷۰ درصد واکسن های دامی و بالغ بر ۳۵ درصد از واکسن های بخش طیور از سوی موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولید می شود که همین امر موجب کاهش واردات واکسن شده است.
به گفته وی، اگر در برخی موارد یک واکسن بومی اثربخشی مناسبی به هر دلیلی نداشته باشد، بدون تعارف موسسه واکسن و سرم سازی رازی برای حفظ و ارتقا سلامت جمعیت دامی کشور اقدام به واردات سویه های جدید آن از کشورهای معتبر خواهد کرد اما عمدتا تلاش ما این است که با تقویت این موسسه که بیش از ۹۰ سال در تولید انواع واکسن و سرم قدمت دارد بتوان تولید ملی را تقویت کرد.
خلج گفت: با وجود اینکه طی سال های اخیر موسسه واکسن و سرم سازی رازی محصولات اثربخش و ارزنده ای به جامعه دامپزشکی ارائه داده اما در صورتی که در زمان های بحرانی برای مبارزه با بیماری های دام و طیور و مشترک بین انسان و دام به واردات واکسن نیاز داشته باشیم، به طور حتم اقدامات لازم صورت خواهد گرفت و واکسن مورد نیاز را از کشورهای معتبر وارد خواهیم کرد.
وی به کمبود حدود ۱۱ هزار نفر نیرو در اجرای وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی اشاره کرد و افزود: در سازمان دامپزشکی تنها برای اجرای وظایف حاکمیتی و غیرقابل واگذاری به حدود ۱۱ هزار نفر نیرو نیاز داریم که این خلا سبب شده بیش از ۵۰ درصد پست ها در این بخش خالی بماند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که در انگلستان ۱۰۳ نفر نیروی متخصص تنها برای تحقیقات سل گاوی به کار گرفته می شوند اما در ایران تنها یک نفر به این کار مشغول است.
وی افزود: در تلاش هستیم در سال جاری نسبت به استخدام نیروهای متخصص دراین زمینه اقدام کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید