یک پژوهش جدید توانسته است ثابت کند که شترها میتوانند ویروس مرگبار «نشانگان تنفسی خاورمیانه» (مرس) را به انسانها منتقل کنند.
به گزارش هلثدی نیوز ویروسشناسان در دانشگاه علوم دامپزشکی در وین پایتخت اتریش توانستند نشان دهند که ویروسهای مرس در شترها و انسانها در یک منطقه جغرافیایی واحد تقریبا از لحاظ ژنتیکی مشابه هستند.
این بررسی که نتایج آن در ژورنال Eurosurveillance منتشر شده است، همچنین نشان داد که میزان ویروس مرس به خصوص در چشمها و بینیهای شترها بالا است و این پژوهشگران اعتقاد دارند که انسانها از طریق تماس با این مناطق بدن شترها، به خصوص ترشحات بینی آنها، به این ویروس آلوده شدهاند.
نشانگان تنفسی خاورمیانه یا مرس برای نخستین بار در ژوئن ۲۰۱۲ ظهور کرد؛ شترهای عربی اخیرا به عنوان منبع این ویروس تنفسی شناسایی شدهاند. تا با حال ۴۰۱ مورد ثابتشده مرس در ۱۲ کشور رخ داده است، اما همه این موارد بیماری از شش کشور در شبهجزیره عربستان منشا گرفتهاند. بیش از ۱۰۰ نفر از این مبتلایان درگذشتهاند.
هفته گذشته مقامات بهداشتی آمریکا از بروز نخستین مورد مرس در این کشور خبر دادند: یک بهداشتکار شاغل در عربستان سعودی دو هفته پیش پس از بازگشت از این کشور به ایالت ایندیانا آمریکا با علائم تنفسی در بیمارستانی در این ایالت بستری شد و در حال حاضر در قرنطینه در حال بهبودی است.
ویروس عامل مرس ارتباط نزدیکی با ویروس عامل سارس دارد که در چین ظهور کرد و باعث مرگ ۸۰۰ نفر در سراسر جهان در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ شد.
نوربرت ناوتنی، یکی از این پژوهشگران اتریشی، میگوید: «با توجه به اینکه کوروناویروس عامل سارس احتمالا با گذر از سد گونهای از خفاشها به انسانها منتقل شده بود، ما احتمال میدهیم که کوروناویروس عامل مرس نیز به طور مداوم در حال انتقال از شترها به انسانها بوده باشد.»
به گفته او این وضعیت به این معناست که گونه خاصی از کوروناویروس که عامل مرس در شترها باشد، وجود ندارد، بلکه یک ویروس هم انسانها و هم شترها را آلوده میکند.
او افزود: «با این دانستهها میتوان به طور اختصاصی به گسترش این ویروس واکنش نشان داد. موضوع مورد بحث در حال حاضر واکسیناسیون شترها است. با این اقدامات خواهیم توانست مانع از انتشار این ویروس شویم.
دیدگاهتان را بنویسید