معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در این باره اظهار داشت: بیماری تب ۳ روزه وابسته به «وکتور» یا همان «ناقل متحرک» بوده و طی بررسی های انجام شده مشخص گردیده مهمترین وکتور برای انتقال بیماری پشه ها هستند.
دکتر جواد اعلمی تصریح کرد: این بیماری با تماس مستقیم بین دامهای آلوده منتقل نمی شود اما توصیه می شود تا در مناطقی که آب راکد نزدیک مراکز پرورش و تردد دام وجود دارد در صورت امکان نسبت به خشکاندن آنها اقدام شود و در صورتی که امکان پذیر نیست با استفاده از سموم مناسب جمعیت پشه ها کنترل شود.
وی افزود: بایستی تلاش شود که با خشکاندن بستر و سمپاشی مناسب جایگاه، جمعیت حشرات به حداقل برسد. همچنین از طرفی با کنترل جمعیت حشرات در محیط گاوداری، نیازی به سمپاشی بدن دام نبوده و مشکل باقیمانده سموم در شیر و سایر تولیدات نیز کاهش خواهد یافت.
اعلمی یادآور شد استفاده از توری ها یا دستگاه های برقی دافع حشرات از دیگر راههای موثر برای پیشگیری از بیماری تب سه روزه است.
وی، زمین گیر شدن گاوهای سنگین و پرتولید و کاهش شدید تولیدات دامی که نهایتا منجر به حذف دام های پرتولید می شود را از جمله علائم و عوارض این بیماری دامی دانست و یادآور شد این بیماری در دام های سبک نظیر؛ گوسفند و بز عوارضی ندارد./
منبع:فودنا
دیدگاهتان را بنویسید