درخواست اختصاص بخشی از اعتبارات سلامت به سازمان دامپزشکی
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به این که دام و فرآورده های دامی از مهمترین عوامل بیماری زا است، درخواست کرد که بخشی از اعتبارات بخش سلامت به این سازمان اختصاص پیدا کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، مهدی خلج در نشست وزیر، معاونین و مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی با رییس جمهوری، کمبود جدی نیروی انسانی برای پیشگیری و مبارزه با بیماری ها و همچنین کمبود نیروی متخصص در کشتارگاهها به عنوان پالایشگاه تأمین بهداشت جامعه را از مشکلات سازمان دامپزشکی کشور ذکر کرد و گفت: این در حالی است که در هر کشتارگاه باید یک دامپزشک دولتی حضور و فعالیت داشته باشد.
وی سازمان دامپزشکی را یکی از سازمان های حساس و حاکمیتی با طیفی گسترده از وظایف و با نقش بارز و کم بدیل در اقتصاد ملی، بهداشت عمومی و سلامت جامعه عنوان کرد و گفت: سازمان دامپزشکی یعنی سازمانی با «مسئولیت های ملی» و «تعهدات بین المللی».
خلج در ادامه سخنان خود،« دام را کارخانه تولید ارزش افزوده بخش کشاورزی » عنوان کرد و گفت: دام با مصرف علوفه، مازاد و ضایعات محصولات کشاورزی، آنها را به فرآورده هایی با ارزش اقتصادی بالا از جمله شیر و گوشت تبدیل می کند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: کشور ما در یکی از پر خطرترین مناطق جهان از نظر شیوع و فراوانی بیماریهای دام و بیماریهای مشترک و قابل انتقال از دام به انسان قرار دارد، به طوری که با ورود دام زنده غیر مجاز، خصوصا از مرزهای شرقی، بطور مستمر با ورود عوامل بیماریزا و رخدادهای اپیدمیک در دام و انسان مواجهیم.
خلج تصریح کرد: « بهداشت دام»، «مؤلفه مهم و اصلی حفظ سرمایه عظیم دامی» محسوب می شود، موضوعی که برای تأمین آن همکاران شما در سازمان دامپزشکی و خانواده بزرگ دامپزشکی کشور تلاش می کنند.
وی تاکید کرد: در اینجا قرنطینه و اعمال ضوابط آن معنا پیدا می کند؛ موضوع مهمی که وزیر جهادکشاورزی به آن توجه کافی داشته و به منظور اطمینان سرمایه گذاران بخش و امنیت فعالیت در این عرصه آن را مورد توجه قرار داده اند که انتظار داریم دولت تدبیر و امید در این عرصه برای ایجاد امنیت بیشتر ، وزارت جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور را پشتیبانی کنند.
وی در تشریح وظایف سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سازمان مرجع صلاحیتدار و نهاد قابل اعتماد در امر صدور گواهی سلامت دام، فرآورده های دامی و نهاده های آن نزد سازمانهای بین المللی ذیربط از جمله سازمان جهانی تجارت و سازمان جهانی بهداشت دام می باشد که این مهم بمعنای کلید بازرگانی با دیگر کشورها و راز و رمز حضور در بازار تجارت آنها است.
رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: بدست آوردن و استمرار این مسئولیت «یعنی صدور گواهی سلامت» دارای تعهداتی است و آن اینکه از «مزرعه تا میز غذا » کلیه حلقه ها تحت نظارت بهداشتی قرار گیرد و باید سیاست های تأمین بهداشت دام، فرآورده ها و نهاده های دام منطبق با ضوابط بهداشتی مراجع بین المللی ذیربط باشد و در هنگام حضور بازرسان این مراجع و راست آزمائی آنها، بتوان این قابلیت ها را به اثبات رساند.
وی با تاکید بر نقش سازمان در اقتصاد ملی، گفت: با تأمین بهداشت دام، طیور و آبزیان این مهم تحقق می باید.
خلج در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که بیماری های فراوانی در حوزه دام، طیور و آبزیان مطرح است، به بیماری تب برفکی اشاره کرد و گفت: در چند سال گذشته در یکی از کشورهای توسعه یافته این بیماری شناسائی شده در همان لحظه اول نخست وزیر آن کشور ضمن لغو تعطیلی، چندین جلسه هیات دولت را در این ارتباط برگزار کرد تا با گسیل کلیه امکانات، بیماری را محدود، کنترل و ریشه کنی کند.
وی در ارتباط با حوزه فعالیت سازمان دامپزشکی کشور و مساله بهداشت عمومی و سلامت جامعه، گفت: به گفته سازمان جهانی بهداشت در قرن ۲۱ در مبارزه با بیماریهای عفونی انسان، باید راه حل را بر مبنای کنترل و پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان قرار داد چرا که در غیر این صورت ۶۵ درصد عوامل عفونی انسانی از این گذرگاه به انسان انتقال می یابد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص موضوع تامین امنیت غذایی نیز گفت: سازمان دامپزشکی هم در بعد کمیت غذا و هم در بعد ارتقاء ایمنی غذا، کاهش مخاطرات بهداشتی و سلامت آن نقش منحصر به فردی دارد و برای تعیین وضعیت این مهم، پایش مستمر کلیه فرآورده های دامی را به مورد اجرا در می آورد.
** سه انتظار بخش دامپزشکی از رییس جمهوری
رییس سازمان دامپزشکی کشور کمبود جدی نیروی انسانی اختصاصی در کنترل سل گاوی و بروسلوز دامی را از مشکلات پیش روی این سازمان عنوان کرد.
خلج در ادامه گفت: در کشورهای پیشرفته، شرط فعالیت هر کشتارگاه حضور یک دامپزشک مجرب دولتی است که ما در این عرصه با مشکل مواجهیم.
وی در پایان تاکید کرد که اهمیت فعالیت های دامپزشکی در عرصه بهداشت عمومی، ضرورت اختصاص بخشی از اعتبار بخش سلامت به دامپزشکی را کاملا آشکار می سازد که امید است در این مورد نیز مساعدت شود.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیسجمهوری روز گذشته (دوشنبه) با حضور در وزارت جهاد کشاورزی در نشستی با وزیر، معاونین و مدیران ارشد این وزارتخانه ضمن بررسی اقدامات و برنامهریزیها در راستای توسعه بخش کشاورزی بر ضرورت ایجاد تحول اساسی در این بخش به منظور ایجاد امنیت غذایی و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور تاکید کرد.
روحانی در این نشست با تأکید بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اینکه بخش کشاورزی به لحاظ پیوستگی با حیات اجتماعی و امنیت غذایی مردم برای دولت از اهمیت زیادی برخوردار است، افزایش ضریب خوداتکایی در محصولات کشاورزی و دستیابی مجدد به ۸۲ درصد از کالری مورد نیاز در تولیدات داخلی را خواستار شد و ارائه برنامه دقیق عملیاتی برای محصولات مختلف را وظیفه وزارت جهاد کشاورزی دانست.
دیدگاهتان را بنویسید