دامپزشکانی که دندانهایشان را از دست میدهند
دامپزشک: بهرغم وجود مخاطرت فراوانی که بازرسی از سردخانههای مواد پروتئینی برای سلامت دامپزشکان بههمراه دارد اما نه تنها این شغل در رده مشاغل سخت و زیان آور قرار نگرفته است بلکه حقوق و مزایای تعریف شده برای این بازرسان نیز با سایر گروهها همطراز بوده و امتیازی برای افراد بازرسان فنی و بهداشتی سردخانهها در نظر گرفته نشده است.
به گزارش دامپزشک، شاید تا به حال کمتر کسی درباره مشکلات جسمی بازرسان فنی و بهداشتی سردخانهها سخن گفته باشد و کمتر خبری را در این باره خوانده باشید اما عدم انتشار اخبار یا بیان نکردن مشکلات دلیل بر وجود نداشتن آن نیست.
از دست دادن دندانها و عفونتهای شدید کلیه و ریه دم دستترین عوارض جسمی است که این ناظران بهداشتی به آن مبتلا میشوند. ناظران برای بازرسی و تایید کیفیت مواد خام دامی ناگزیر هستند وارد سردخانههایی شوند که در دمای ۲۰ درجه زیر صفر محصولات را منجمد میکند. عدم انطباق دما در محیط سردخانه و دمای خارج از آن سبب ایجاد انبساط و انقباض ناگهانی در بدن میشود که نخستین اثر آن در دندان فرد خودنمایی میکند.
یکی از ناظران بهداشتی مواد خام دامی در گفت و گو با دامپزشک اظهارکرد: در مدت هشت سالی که در این حرفه فعالیت کرده است به بیماری کلیوی دچار شده است. او به دلیل نگرانی از بروز مشکلاتی برای ادامه فعالیتش از خبرنگار ما خواست نامی از وی برده نشود اما در عین حال بر بیان سختیهای بسیاری که برای او و همکارانش در سردخانهها وجود دارد تاکید داشت.
او که آثار از دست دادن دندان در چهرهاش به وضوح مشخص بود گفت: دمای بسیار سرد سردخانهها علاوه بر مخاطراتی که برای سلامت ناظران به همراه دارد؛ مشکلات دیگری نیز داشته که همواره از نظرها پنهان مانده است.
این ناظر بهداشتی ادامه داد: ناظران برای اطمینان از سلامت مواد غذایی دپو شده در سردخانهها باید به صورت رندوم از محصولات نمونهبرداری کنند و برای این کار لازم است نمونههایی از قفسههای ابتدایی، نمونههایی از انتهای سردخانه و قفسههای فوقانی گرفته شود. اما به دلیل عدم ایجاد انگیزه برای ناظران، برودت بالای محیط سبب میشود آنها به نمونهگیری از قفسههای جلوی سرخانهها اکتفا کرده و از تست سایر نمونهها چشمپوشی کنند.
در بلند مدت نیز صاحبان محصولات از جزئیات کار ناظران مطلع شده و به راحتی میتوانند محصولات آلوده را دور از دسترس ناظران قرار دهند. در نتیجه احتمال ورود محصولات ناسالم به بازار و به خطر انداختن سلامت مصرفکننده هم قوت میگیرد. همه مشکلاتی که نظارت بر بهداشت مواد پروتئینی دارد؛ باعث شده کمتر دامپزشکی حاضر به قبول این مسوولیت کرده و لذا این بخش با کمبود نیرو مواجه باشد.
صادق صالحی سرپرست دامپزشکی اردبیل هم اظهار داشت: با توجه به اینکه دامپزشکی حتی از برخی از مشاغل سخت و زیانآور فعلی دشوارتر است و نیروهای بسیار در بخش دولتی و خصوصی در این حوزه مشغول فعالیت هستند قلمداد شدن این حرفه جزو حرف سخت و زیانآور سبب میشود تا فعالان این عرصه با قوت و قدرت بیشتر در عرصه خدمترسانی در مناطق روستایی و عشایری حاضر شوند.
وی حساسیت و اهمیت کار دامپزشکان را در تامین سلامت و بهداشت جامعه و تامین مواد غذایی سالم و ایمن یادآور شد و افزود: دامپزشکان همچون سربازانی در عرصه بهداشت و سلامت جامعه از اول صبح تا آخر شب در مناطق عشایری و روستایی زحمت میکشند و همیشه نیز در معرض آسیب و تهدید بیماری و مشکلات هستند لذا انتظار داریم با احتساب شغل دامپزشکی بهعنوان شغل سخت و زیانآور صاحبان این حرف از مزایای آن استفاده کنند.
منبع: http://www.dampezeshk.com/NSite/FullStory/News/?Serv=1&Id=24267
دیدگاهتان را بنویسید