اجرای طرح تضمین کیفیت آبزیان در پنج مرحله
پروژه یک سالهای که هنوز اجرا نشده است
دامپزشک: سازمان دامپزشکی موظف است طرح تضمین کیفیت آبزیان که در سال ۹۱ برای اجرا ابلاغ شد را در پنج مرحله به انجام رساند.
به گزارش دامپزشک، این پنج بخش عبارت است از صید و صیادی، تکثیر و پرورش، حمل و نقل آبزیان، فرآوری و بستهبندی و نهایتا توزیع و عرضه آبزیان.
تولید فرآوردههای شیلاتی سالم از طریق اجرای برنامه ملی پایش باقیماندههای دارو، سموم، فلزات سنگین، مایکوتوکسین ها و سایر آلایندهها از جمله اهداف اجرای این طرح است.
همچنین تضمین سلامت و کیفیت فرآوردههای شیلاتی عرضه شده در بازار مصرف از طریق بهبود کنترل و نظارت های بهداشتی در زنجیره تولید تا مصرف، برای عرضه محصولات سالم و بهداشتی و با کیفیت مناسب از دیگر هدفهای مورد نظر این طرح است.
قرار است با اجرای آن از تولید، توزیع، عرضه و مصرف فرآوردههای ناسالم و بهداشتی آبزیان جلوگیری شود و سطح بهداشت و کیفیت فرآورده های آبزی از طریق بهبود روشهای صید، تحویلگیری، حمل و نقل، فرآوری، بستهبندی و عرضه آبزیان و فرآورده های آنها ارتقا یابد.
در آخر کاهش ضایعات و جلوگیری از فساد و ضایع شدن فرآورده های شیلاتی از موارد منظور در این طرح است.
سازمان دامپزشکی به همراه سازمان شیلات ایران در مرحله صید و صیادی موظف هستند در مناطق صید، شناورهای صیادی، عملیات صیادی و بنادر، اسکلههای صیادی و مراکز تخلیه صید عملیات اصلاح انجام دهد.
در مرحله دوم یعنی آبزیان پرورشی، مهمترین وظیفه سازمان دامپزشکی، مبارزه با بیماری ها و پایش باقیماندههای سموم بوده و اصلی ترین اقدام شیلات ایران نیز ارایه تسهیلات به آبزی پروران است.
در بخش حمل و نقل، سازمان دامپزشکی با صدور گواهی بهداشتی برای این ناوگان باید حمل آبزیان را نظارت کرده و در جهت توسعه و اصلاح این سیستم باید تسهیلات ارایه شود.
مرحله چهارم بستهبندی و فرآوری آبزیان است. در این بخش سازمان دامپزشکی مسئول کنترلهای بهداشتی در تمام مراحل فرآوری، انجماد و بستهبندی است و شیلات ایران باید الگوسازی و آموزش را عهده دار باشد.
و مرحله پنجم که به توزیع محصولات باز می گردد وظیفه کنترل و نظارت ها بر عهده سازمان دامپزشکی است که محصولات با رعایت تمام نکات بهداشتی وارد بازار مصرف شود.
دیدگاهتان را بنویسید