دامپزشک: شیر، کاملترین و مهمترین بخش سبد غذایی مردم را تشکیل میدهد و از آنجاکه بدون جایگزین است ، هر گونه تغییر در این حوزه عکس العمل بخشهای مختلف مانند دولت، قانونگذاران ، تولید کنندگان ، رسانه هاومردم به عنوان مصرف کننده نهایی را به دنبال دارد.
اما سیاستهای دولت در دو سال گذشته و افزایش قیمت نهادههای دامی و ارایه آن با ارز مبادله ای منجر به تحولاتی در بازار شیر و افزایش قیمتها شد.
به علت سیاست های اشتباه اعمال شده مصرف شیر خام در کشور افزایش وبه طبع آن بیماری های مرتبط نیز افزایش قابل توجهی داشته است. میزان مصرف سرانه شیر در دنیا ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم است در حالی که مصرف سرانه ما۷۰کیلوگرم در سال برآورد میشود.
افزایش قیمتها پس از هدفمندی سبب کاهش مصرف این ماده غذایی شد. این در حالی است که خواص آن در سلامت انسان در دنیا اثبات شده است.
در اغلب نوشته های باستانی و در طب قدیم از شیر به عنوان دارو در درمان بعضی بیماری ها یاد شده است. امروزه نیز این عقیده وجود دارد که شیر، بهترین غذا برای بیماران است.
به طور مثال شیر در اغلب مسمومیت ها به عنوان ترکیب کاهش دهنده عوارض مسمومیت مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه آلودگی های ناشی از سرب، یکی از خطرناک ترین عوارض زندگی شهری است؛ مصرف روزانه یک لیوان شیر می تواند تا حدود زیادی نیاز بدن را جهت مقابله با بروز عوارض مسمومیت این ماده رفع کند.
همچنین شیر در حفظ سلامتی پوست، نقش مهمی دارد. علت این امر وجود ویتامین های موجود در شیر است که به پوست طراوت و شادابی می بخشند. با مصرف روزانه ۲ لیوان شیر، نیاز بدن یک فرد بالغ به میزان ۱۶ درصد به ویتامین «ث» برآورده می شود. ویتامین «ث» از جمله ویتامین های اصلی و ضروری برای حفظ سلامتی و استحکام کلاژن ماهیچه ها است (ماده پروتئینی اصلی تشکیل دهنده ماهیچه). لذا شیر یک انتخاب غذایی سالم برای تمام گروههای سنی چه در مرحله رشد و چه در مرحله بازسازی، ترمیم و حفظ بافت های بدن است. شیر گاو در طب چینی برای ضعف عضلانی و در مراحل نقاهت و برای افرادی که نیاز به نوسازی بافت های از دست رفته دارند، توصیه می شده است. شیر بز نیز نقش ویژه ای برای رفع مشکلات گوارشی خصوصا ناراحتی های معده ایفا می کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید