معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تلقیح مصنوعی بیش از ۵۲۸۱۴ راس گاو در واحدهای گاوداری شیری استان مازندران در هفت ماهه اول سالجاری خبر داد.
به گزارش ایانا، حسین نگهدار معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان مطلب فوق افزود: از آنجائی که یکی از روش های اصلاح نژاد در حیوانات استفاده از دام برتر با تولید بالا بوده، تلقیح مصنوعی یکی از بهترین و آسانترین راه های دستیابی به این هدف میباشد.
وی تصریح نمود: با استفاده از تلقیح مصنوعی سرعت انتقال صفات مطلوب دام های نر به تعداد زیادی از نتاج بیشتر بوده و بدین ترتیب می توان در مدت زمان نسبتاً کوتاهی آثار ژنی یک حیوان نر برتر را چندین برابر بیشتر در گله و یا در منطقه مشاهده نمود.
او در ادامه با اشاره به اینکه تلقیح مصنوعی در سال های قبل از انقلاب با استفاده از اسپرم های مایع انجام می گرفت افزود: خوشبختانه در سال های اخیر تکنیک تلقیح مصنوعی توسعه یافته و بر اساس آمار موجود، تعداد تلقیح مصنوعی با استفاده از اسپرم منجمد طی هفت ماهه اول سال گذشته (۹۱) حدود ۴۸۵۷۷ راس گاو بوده که این تعداد در مدت مشابه سالجاری (۹۲) به بیش از ۵۲۸۱۴ راس افزایش یافته است که رشد معادل ۸/۸ درصدی را از خود در برنامه اصلاح نژادی نشان می دهد.
وی در پایان افزود تاکنون در راستای اصلاح نژاد دام، تعداد ۲۰۰ مامور تلقیح مصنوعی دارای گواهینامه از مرکز اصلاح نژاد دام کشور در سطح دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی استان مشغول بکار می باشند.
دیدگاهتان را بنویسید