بانوی سرمایهگذار ایلامی که قصد سرمایهگذاری برای ساخت پیست سوارکاری دارد معتقد است: انگار مدیران شهری نمیخواهند این پروژه به نتیجه برسد. به گزارش سایت صنعت اسب به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران، دو دهه است که با وجود علاقهمندان و پتانسیل موجود در استان ایلام به رشتهی سوارکاری از تنها سرمایهگذار ایلامی در این زمینه هیچ استقبالی نشده است و این بانوی ایلامی با وجود اینکه بخشی از سرمایه خود را در این راه هزینه کرده است اما انگار مدیران شهری روی خوش به او نشان نمیدهند.
«زینب قدمی» گفت: اقدام به راهاندازی پیست سوارکاری در استان برای نخستینبار در حالی انجام شد که ایلام تنها استانی است که پیست سوارکاری ندارد.
وی با بیان اینکه میان ۸ تا ۹ سال بهدنبال گرفتن مجوز تاسیس این پیست بودم افزود: به علت کوهستانی بودن ایلام و شرایط خاص اقلیمی اجازهی ساخت و ساز در محدودهی شهری داده نشد و نهایتاً با اعطای زمینی از سوی منابع طبیعی در محدودهی فرودگاه اولین گامها برای ساخت این پیست برداشته شد.
این سرمایهگذار گفت: برای آبیاری فضای سبز پیست نسبت به استقرار دو تانکر اقدام کردیم که متاسفانه به علت وجود نداشتن حصار به سرقت رفت و طی جلساتی که با شهردار سابق در خصوص مشکل آبرسانی داشتهایم آبیاری همان فضای سبز هم به نتیجه نرسید و این گونه در همان ابتدای راه با مشکل تامین آب شرب مواجه شدیم.
مدیرعامل تنها پیست اسب سواری استان با اشاره به اخذ مجوز ساخت حصار آن افزود: براساس مجوز آغاز به حصارکشی و خاکریزی زمین پیست کردیم که با هزینهی بیش از ۱۷۰ میلیون تومان علاوه بر حصارکشی کامل، ۳۵ هزار مترمربع خاکریزی برای تسطیح کردن محدودهی پیست به مدت ۲ سال انجام شد.
قدمی با اظهار تاسف از عمل تخریب این حصارکشی توسط راه و شهرسازی بهصورت شبانه ادامه داد: در شکایت فیمابین مدیر پیست و راه و شهرسازی در مراجع قضایی رای برخلاف بودن عمل آن اداره داده شد و الان نمیدانم جرائم مربوط به این تخریب به بنده پرداخت میشود یا نه؟ حالا که مصالح ساختمانی با افزایش قیمت روبرو شده چه باید کرد؟ زمانی که صرف ساخت آن شد چه؟
این بانوی سرمایهگذار گفت: این پروژه از ۵ سال پیش توان راهاندازی داشته چون علاقهمندان خاص خود را دارد اما با این سنگاندازیها احساس میکنم مسوولان علاقهای بر اجرای آن ندارند.
وی بانک عامل پرداخت وام را «بانک ملت» دانست و گفت: از ۲۵۰ میلیون تصویب شده بانک عامل توان پرداخت ۱۲۰ میلیون و سود ۱۴ درصدی بدون تنفس را به پیست دارد که هماکنون من با این مبلغ نمیتوانم چنین ریسکی کنم چون اگر همان ۳ سال پیش که درخواست اعطای وام انجام شد این مبلغ در آن دوره واگذار میشد تاکنون این پیست راه افتاده بود، اما درست زمانی که هزینهها ۳ تا ۴ برابر نسبت به سه سال افزایش یافته با چنین بودجهای طرح تا نیمهکار میرود و متوقف میشود اما در صورت اعطای کل تسهیلات ، پیست در کمتر از ۶ ماه دیگر با ساخت قسمتهای اصلی مثل مانژ، انبار علوفه، اسطبل راهاندازی میشود.
قدمی ادامه داد: مجبورم ۶ اسب خریداری شده و پانسیون آنان در محوطهی باغی شخصی نگهداری کنم.
این سرمایهگذار خاطر نشان کرد: پس از ۲ سال رایزنی من برای نخستین بار در ایران مهندس «مظفری» دبیر فدراسیون سوارکاری کشور به ایلام آمدند و در بازدید از زمین گفتند که حیف است استانی با این همه علاقهمند و استعداد، هنوز پیست ندارد حتی چند ماه بعد و در انتخابات هیئت سوارکاری استان مهندس «حیدری» سرپرست فدراسیون سوارکاری کشور نیز بر راهاندازی پیست تاکید کرد.
وی ادامه داد: در جلسهی که با شهرداری و شورا داشتیم قرار شد بهصورت صددرصد ماشینآلات و خاک را در اختیار پیست قرار دهند اما زمانی که تقاضای ماشین کردیم شهرداری با این استدلال که زمانی که طرحی در نزدیک زمین پیست به شهرداری واگذار شد در آن صورت ماشینآلات در اختیار پیست قرار میگیرد نسبت به موضوع بیتوجهی خود را نشان داد.
قدمی گفت: واقعاً کمبود در این زمینه ورزشی، اساسی است اگر ۱ یا ۲ سال فعالیت را آغاز کند با وجود علاقهمندانی که دارد طولی نمیکشد که ورزشکارانی قوی خود را نشان میدهند و مزیت این است که چون اسبها خریداری شده نیازی به خرید اسب از سوی علاقهمندان نیست و فقط آنان هزینه آموزشها را پرداخت میکنند.
وی گفت: به علت عدم مکان مناسب برای نگهداری هماکنون یکی از اسبهای مقامدار را به اجبار در یکی از باشگاههای تهران پانسیون کردهام که هر ماه ۵۰۰ هزار تومان هزینهی پانسیون این اسب است.
بهگفتهی وی، راهاندازی این پیست به صورت مستقیم ۱۴ نفر اشتغالزایی دارد.
«محسن حیدری» سوارکار ایوانی گفت: در سال ۸۹ اقدام به خرید چند راس اسب از شهر گنبد کردم که در آن دوره برای آموزش و مراقب اقدام به استخدام مربی هم کردم اما به علت نبودن شرایط مناسب این مربی پس از یکسال از باشگاه جدا شد.
ناگفته نماند که به علت کمتجربگی و نبودن باشگاهی متناسب با شرایط اسبها متاسفانه یکی از اسبهای گران و مقامدار را از دست دادم.
حیدری گفت: از ۱۵ سال پیش هر سرمایهگذاری که در زمینهی ساخت باشگاه سوارکاری با تجهیزات و امکانات ورود یابد به علت سنگاندازیهای انجام شده از استان خارج شد اما حدوداً چندین سال است که خانم قدمی بهدنبال راهاندازی یک باشگاه سوارکاری هستند که با توجه به مخالفت و سنگاندازیهای موجود با پشتکار همه مسائل را تحمل کردند و باید گفت وجود چنین باشگاهی در استانی که اسب و سوارکاری ریشه در تمدن آن دارد و حضور علاقهمندان فراوان یک ضرورت است.
این سوارکار گفت: هر کدام از صاحبان اسبهای استان مجبور هستند به علت نبودن استطبل و مربی اسبها را اغلب در فضای گاوداریها نگهداری کنند که سبب بیماری آنها نیز میشود اما اگر باشگاه مورد نظر در استان راهاندازی شود به علت تجربه و مربیان آموزشدیده آن، علاوه بر کاهش هزینهی مالکان اسب و سالم ماندن اسبان با توجه به پتانسیلی که در میان علاقهمندان به این رشته وجود دارد در کمتر از چند سال استان به یکی از قطبهای ورزشی تبدیل میشود.
«فاطمه میرزابیگی» عضو شورای اسلامی شهر ایلام با اشاره به توصیه پیامبر عظیمالشان اسلام بر سه ورزش سوارکاری، تیراندازی و شنا گفت: با توجه به اینکه یک حرکت جدید توسط یک بانوی ایلامی انجام شده است نیازمند حمایت مسوولان در خصوص اعطای تسهیلات و امکانات است.
وی افزود: با توجه به اینکه اسب سواری ریشه در فرهنگ و تمدن استان ایلام دارد بهدنبال این علاقه نیز در جوانان آن وجود دارد در کنار استقبال و اعلام علاقهمندی جوانان و پتانسیلی که در استان وجود دارد باید حمایتهای مورد نیاز به آن شود چون هر برنامه نو و جدیدی نیازمند هزینه دادن است.
عضو شورای اسلامی شهر ایلام گفت: با توجه به اینکه زمینی که برای ساخت این پیست در اختیار این سرمایهگذار استانی قرار گرفته است نزدیک فرودگاه است و این مکان سر و صدا و مشکلات رفاهی دارد باید برای ایجاد این امکانات و تجهیزات رفاهی آموزشدیدگان و اسبهای آموزشی هزینههای بالایی را متحمل شد.
میرزابیگی از بانک عامل تسهیلات مصوب شده این پیست خواست که علاوه بر اعطای وام مصوب شده بهصورت کامل، مدت یک یا دو سالهای تنفس به این شخص داده شود تا علاوه بر راهاندازی کار و مشاهدهی بازدهی سرمایهگذاری توان بازپرداخت تسهیلات را داشته باشد.
وی با اشاره بر اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری امور به سرمایهگذاران خاطر نشان کرد: حال که در استان یک شخص بومی در یک حرکت نو دست به سرمایهگذاری زده است چرا نباید حمایتهای مورد نظر از وی به عمل آید و ضرر آن متوجه استان شود چرا که با این ناملایمات سرمایهگذاری به خارج از استان منتقل میشود.
براساس این گزارش، پس بر مسوولان، استاندار بومی استان، شهرداری و بانک عامل واجب است مانع برون رفتن سرمایه از استان شوند.
دیدگاهتان را بنویسید