تولید زیرپلهای ادامه دارد
شرط تولیدکنندگان برای عدم استفاده از خمیر مرغ
دامپزشک: با وجود آنکه استفاده از خمیر مرغ در واحدهای صنعتی تهیه سوسیس و کالباس ممنوع شده است اما تولید زیرپلهای این محصول همچنان ادامه دارد.
به گزارش دامپزشک، تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی هم خواهان توقف استفاده از این محصول هستند اما به شرط آنکه نظارتها چنان قوی باشد که هیچ واحد تولیدی این محصول را استفاده نکند.
داستان از این قرار است که از سه سال پیش به این طرف به صورت دورهای دستگاههای مختلف استفاده از این محصول را در صنعت سوسیس و کالباس ممنوع اعلام کردند. ابتدا اداره نظارت بر بهداشت مواد غذایی خط توقف بر استفاده از خمیر مرغ کشید. مدتی گذشت و به دلیل اعتراضات گسترده تولیدکنندگان این اداره استفاده از این محصول را مشروط به گرفتن پروانه از اداره نظارت و درج جمله “تهیه شده با خمیر مرغ” دانست.
مدتی نگذشت که این بار موسسه استاندارد وارد جریان شد و هرگونه استفاده چه با مجوز و چه بدون مجوز را ممنوع کرد. هرچند سازمان دامپزشکی تلاش کرد موسسه استاندارد را راضی کند و در برههای قول داد ناظزان به طور مستقیم بر عملکردها نظارت کنند اما استاندارد زیر بار نرفت.
ممنوعیت از یک سال و نیم پیش تا به حال از سوی موسسه استاندارد ادامه دارد و تولید زیرپلهای خمیر مرغ هم همچنان پابرجاست.
محمدرضا ارویی مدیرعامل یکی از کارخانجات تهیه سوسیس و کالباس در گفت و گو با دامپزشک میگوید: خمیر مرغ در اصل خمیر نسیت بلکه مرغ استخوان گیری شده است. برای این منظوز دستگاههایی در گذشته به نام بادر وجود داشت که به دلیل اشکالاتی از رده خارج شده است.
وی میافزاید: در حال حاضر دستگاههایی به نام لیما برای این کار مورد استفاده قرار میگیرد که بسیار مدرن تر و خالی از اشکال است. پس از آنکه مرغ در این دستگاه گذاشته میشود استخوان از پوست جدا شده و گوشت خالص مرغ تحویل داده میشود.
پس چرا وزارت بهداشت یا موسسه استاندارد با استخوان گیری مرغ محالف هستند؟ ارویی در پاسخ به این سئوال اظهار میکند: وقتی مرغ با دست استخوان گیری میشود؛ گوشت با وزنی کمتر به دست میآید در حالی که استخوان گیری با دستگاه، درصد بیشتر و وزنی بالاتر از گوشت را تحویل می دهد. این عامل باعث شده مسئولان گمان کنند برخی از امعا و احشا باقیمانده در شکم مرغ هم به همراه گوشت خارج میشود که وزن گوشت حاصل شده بالاتر از روش دستی است.
وقتی میپرسم مگر امعا و احشای مرغ قبلا خارج نشده و مرغ پیش از ورود به دستگاه پاک نمیشود؟ میگوید: مرغ ها درون کشتارگاه پاک و بستهبندی میشوند اما از آنجا که نظارتها در کشتارگاه نیز دقیق نیست این نگرانی که کارگران به درستی مرغ را تمیز نکرده باشند همچنان وجود دارد. بنابراین به دلیل ضعف نظارت در کشتارگاهها به تولیدکنندگان سوسیس و کالباس فشار آورده و آنها را از استفاده خمیر مرغ محروم می کنند.
آیا این ممنوعیت توانسته جلوی ورود این محصول به صنایع را بگیرد؟ متاسفانه پاسخ شما منفی است. ارویی با بیان این مطلب توضیح میدهد: تولید فرآورده های گوشتی با خمیر مرغ به مراتب ارزانتر از تولید با مرغ های پاک شده با دست تمام می شود. چرا که برای پاک کردن دستی هرینه کارگر هم به محصول نهایی اضافه می شود. با توجه به آنکه در بازار رقابت، قیمت یکی از آیتم های مهم است؛ برخی تولیدات که با قیمت پایینتر به بازار میایند میتوانند سهم بیشتری از فروش را به خود اختصاص دهند.
این تولیدکننده تاکید میکند: شاید ما هم به عنوان تولیکننده با استفاده از خمیر مرغ مخالف باشیم اما به شرطی که نظارت ها آنقدر موثر و دقیق باشد که هیچ تولیدکنندهای نتواند از آن استفاده کرده و محصولی ارزان تر تولیدکنند. تا به این ترتیب همه در یک رقابت سالم با هم در بازار حضور یابند.
دیدگاهتان را بنویسید