دلاور حیدرپور مدیرکل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای تولید محصولات علوفهای که بیشتر مورد نیاز داموطیور است، گفت: امسال ۵۲۰ هزار هکتار ذرت شامل ۳۰۰ هزار هکتار ذرت دانهای و ۲۲۰ هزار هکتار ذرت علوفهای در کشور کشت میشود که از این سطح کشت، ۲ تا ۲.۵ میلیون تن ذرت دانهای و ۱۱ تا ۱۲ میلیون تن ذرت سیلویی تولید میشود.
وی در عین حال گفت: این تولید همانند تولید سال گذشته است و افزایش قابل توجهی نخواهد داشت و نیاز کشور به ذرت دانهای سالانه ۵ میلیون تن است.
وی در پاسخ به اینکه همواره سئوال است چرا به رغم نیاز کشور به خوراک دام و طیور که سالانه حجم زیادی وارد میشود، وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت این محصولات را افزایش نمیدهد، گفت: مشکل توسعه سطح زیر کشت محدودیت آب است از آنجایی که این نوع محصولات کشت بهاره هستند و نیاز آبی زیادی دارند، نمیتوان بدون مطالعه و تعیین نیاز آبی، سطح زیر کشت را افزایش داد.
حیدرپور افزود: محدودیت آب نه تنها در خصوص تولید محصولات علوفهای، بلکه سایر محصولات کشاورزی هم وجود دارد ، به دلیل برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی سالانه ۱۱ میلیارد متر مکعب تراز منفی آب داریم و در برنامههای کشت باید به فکر حفظ منابع آب باشیم.
وی گفت: برنامههای وزارت جهاد کشاورزی بر روی افزایش بهرهوری و عملکرد متمرکز است.حیدرپور در پاسخ به اینکه چه کارهایی برای افزایش عملکرد و بهرهوری انجام دادهاید، گفت: ارقام جدید ذرت زودرس و میانرس با ویژگی مصرف آب پایین را بین کشاورزان توزیع میکنیم که نسبت به ارقام قبلی عملکرد بالایی دارد.
حیدرپور افزود: بخشی از این ارقام وارداتی است و بخش دیگر هم بذری است که از توسعه تولید ارقام پرمحصول به دست میآید، اما افزایش نرخ ارز در سال گذشته قیمت بذر ذرت را افزایش داد و به کیلویی ۱۶ هزار تومان رساند که تهیه آن برای کشاورزان سخت است.
مدیرکل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهای با نوید به کشاورزان گفت: برنامهریزی شده است که واردات بذر علوفهای با ارز مبادلهای انجام شود که در این صورت قیمت بذر کاهش پیدا میکند.مدیرکل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهای ادامه داد: برای کشت بذر با رقم جدید نیز امسال ۲ هزار تن بذر باقیمانده از سال گذشته وجود دارد، ۳ هزار تن هم وارد شده است و ۲۰ هزار تن هم بذر تولیدی در کشور وجود دارد.
حیدرپور با بیان اینکه نیاز به بذر ذرت دانهای سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار تن است، گفت: نیازی به بذر وارداتی وجود ندارد و بذرهای موجود را بین کشاورزان توزیع میکنیم.
از حیدرپور سئوال شد، همواره این سئوال مطرح است که چرا به جای کشت هندوانه و خربزه و محصولات صیفی پر مصرف، وزارت جهادکشاورزی کشت گیاهان علوفهای که ارز زیادی را از کشور خارج میسازد، مدیریت نمیکند، گفت: موافق هستم و برنامههای اجرای الگوی کشت باید مدیریت شود، نیازی نیست هندوانه و خربزه با مصرف آب فراوان را کشت کنیم و با صادرات آن مقداری ارز به دست بیاوریم.
وی ادامه داد: امروزه در برنامهریزیهای کشاورزی، میزان تولید ماده خشک به ازای مصرف آب بسیار مهم است و قرار نیست، تولید را به ازای مصرف هر میزان آب داشته باشیم، به ویژه این تولیدات باید در حوزه محصولات استراتژیک و ضروری باشد.
مدیرکل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهای در خصوص تولید محصول جو نیز گفت: نیاز کشور سالانه ۴.۵ میلیون تن جو است و سالانه ۳.۶ میلیون تن جو در کشور تولید میشود.وی در پاسخ به اینکه پیشبینی شما از تولید امسال، گفت: با توجه به تدارک مناسب بذر و کود شیمیایی و برنامهریزی کشت پیشبینی میشود، تولید مناسبی امسال داشته باشیم.
حیدرپور پیشبینی دقیقی از تولید گندم و جو نکرد و گفت: هنوز برای پیشبینی زود است.
دیدگاهتان را بنویسید