رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان:
جنون گاوی در گوشت قابل تشخیص نیست
دامپزشک: بیماری جنون گاوی تنها پیش از کشتار دام بوسیله تشخیص بالینی و یا با آزمایش پاتولوژی بافتهای مغز قابل تشخیص است.
آراسب دباغ مقدم رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان در گفت و گو با دامپزشک خاطرنشان کرد: تشخیص بیماری جنون گاوی پس از کشتار دام امکان پذیر نیست.
به گفته وی دامی که به این بیماری مبتلا شده باشد دچار لنگش شده و گاه زمینگیر میشود به همین خاطر میتوان با معاینه بالینی این بیماری را در دام تشخیص داد. همچنین با آزمایش پاتولوژی از لامهای مغز می توان وجود جنون گاوی را شناسایی کرد.
دباغ مقدم با بیان اینکه در این بیماری و نحوه انتقال آن هنوز ابهاماتی وجود دارد توضیح داد: خوردن گوشت دامی که به جنون گاوی مبتلاست نمیتواند مخاطرهآمیز باشد. در زمان اوج شیوع این بیماری که بین سالهای ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۰ در اروپا و بویژه انگلستان بود؛ افرادی به این بیماری مبتلا شدند که همبرگرهای نیم پز همراه با مغز مصر کرده بودند.
وی ادامه داد: متخصصان معتقدند: تنها با این بیماری با خوردن بافتهای عصبی مثل مغز و نخاع احتمال ابتلا وجود خواهد داشت.
رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان اذعان داشت: علائم بروز این بیماری در انسان نیز با دمانس مغزی یعنی زایل شدن حافظه شروع میشود و فرد مبتلا درگیر فراموشیهایی مثل از یاد بردن محل پارک ماشین و محل قرار دادن کلیدها میشود و سپس با اوجگیری بیماری فرد ممکن است دچار فلج شده و گاه به مرگ فرد منجر شود.
دیدگاهتان را بنویسید