دامپزشک: با توجه به تلاطمات در بازار فرآورده های دامی و شیلاتی، بسیاری از دلالان وسوسه شدند تا با یکسری نفوذهایی در بدنه دولت، مجوز واردات دریافت کنند. اما اینکه مسئولان دامپزشکی با چه روشی اقناع میشوند که مجوزهایی غیر ضروری صادر کنند مشخص نیست!
علی ایرانپور عضو کمیسیون کشاورزی در گفتگو با دامپزشک، گفت: وقتی بازار پر تلاطم باشد سودجویان وسوسسه می شوند از آب گل آلوده برای خود ماهی بگیرند. با توجه به نیاز آنها به قانونی کردن فعالیتشان، با ترفندهای گوناگون در دولت نفوذ کرده و وجوز واردات و یا صادرات مورد نیاز را از دامپزشکی اخذ میکنند.
وی اضافه کرد: بر این اساس هم میبینیم گاهی مجوز واردات دام زنده بدون آنکه نیازی در بازار احساس شود صادر شده و یا حتی برای صادرات دام در مواقعی که در کشور نیاز به این کالا بالاست؛ صادر میشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا درباره ماهیت صادرکنندگان گوسفند زنده و مسوولانی که مجوز این صادرات را صادر کردهاند، بررسیهای لازم در مجلس انجام شده یا خیر، گفت: با توجه به اینکه عضو کمیسیون دام و طیور هستم، یکی دو نوبت مسوولان وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و سازمان دامپزشکی را برای پارهای توضیحات به مجلس فرا خواندیم.
وی افزود: توضیحاتی بوسیله این مسوولان ارایه شد، اما معتقدم که مساله صادرات دام زنده باید به درستی مدیریت شود.
افزایش نرخ ارز، انگیزه صادرات را بالا برد
عضو کمیسیون کشاورزی در پاسخ به این پرسش که چه کسانی مجوز صادرات دام زنده را دریافت کردهاند، خاطرنشان ساخت: برخی افراد در این قضیه ذینفع هستند. با توجه به افزایش نرخ ارز و افت ارزش ریال، انگیزه برای صادرات گوشت قرمز از ایران ایجاد شده است. برخی از افراد از این شرایط سوء استفاده میکنند.
وی درباره اینکه آیا مجلس اقدام خاصی در اینباره انجام خواهد داد یا خیر، تصریح کرد: صادرات دام زنده عملی خلاف است. هر کس در این امر مشارکت داشته باشد مسوول بوده و در مقابل قانون باید پاسخگو باشد.
ایرانپور ادامه داد: مسوولان ذیربط در وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت همچنین سازمان دامپزشکی به عنوان متولیان امر، باید در زمینه صادرات دام زنده پاسخگو باشند.
مجلس به موضوع واردات و صادرات ورود میکند
وی تاکید کرد: مجلس نیز به موضوع واردات و صادرات دام زنده از ایران بیشتر ورود پیدا خواهد کرد و با جدیت بیشتر موضوع را پیگیری میکند. این بررسیها قطعا به تامین منافع ملی کمک خواهد کرد.
دامپزشک عضو کمیسیون کشاورزی اذعان داشت: به اعتقاد من، اقدام کسانی که دام زنده به خارج صادر میکنند، خلاف منافع ملی، سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در زمینه خودکفایی گوشت قرمز و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور است.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط تحریمها، باید مساله صادرات دام زنده با دقت و ظرافت پیگیری شود.
ایرانپور با اشاره به اینکه تحریمها سبب شد نقش برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در زمینه دستیابی به خودکفایی در گوشت قرمز و سفید، بیشتر آشکار شود، اذعان داشت: سال گذشته نیاز جامعه به گوشت قرمز حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن و میزان تولید داخلی گوشت قرمز حدود ۹۵۰ هزار تن بود.
وی افزود: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد گوشت مورد نیاز کشور از خارج وارد شد. برزیل عمدهترین تامین کننده گوشت مورد نیاز ایران بود.
طرحهای جهادکشاورزی عقیم است
عضو کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: چندین سال است که وزارت جهاد کشاورزی در زمینه دستیابی به خودکفایی در گوشت قرمز طرحهایی را مطرح میکنند. اما تا کنون هیچ یک از این طرحها به نتیجه نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه برخی سیاستهای اجرا شده در سال گذشته مناسب بود و بخش دیگری از آن با منافع ملی همراهی نداشت، گفت: شاید اگر از تمام ظرفیتهای دامپروری کشور استفاده میشد، تاکنون در بحث خودکفایی گوشت به نتیجه میرسیدیم.
ایرانپور اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از دامپروریهای کشور با ۷۰ درصد ظرفیت خود مشغول به فعالیت هستند. اگر تمام ظرفیت دامپروریها به کار گرفته شود و از سوی دیگر وزن لاشهها به حد معقول برسد، دستیابی به خودکفایی گوشت قرمز دور از ذهن نیست.
وی بیان داشت: متاسفانه امروز کارهایی در کشور صورت میگیرد که دانسته یا ندانسته نیاز ایران به واردات را افزایش میدهد.
دامپزشک عضو کمیسیون کشاورزی صادرات دام زنده به خارج را عمدتا از مجاری قاچاق اعلام کرد.
وی در پاسخ به اینکه چرا دام زنده از مجاری رسمی و قانونی به خارج صادر میشود، اظهار داشت: بخش عمده دام به صورت قاچاق از مرزهای غربی صادر میشود. بخش اندکی نیز با مجوز مسوولان دولتی از طریق گمرک صادر میشود.
دیدگاهتان را بنویسید