به گزارش واحدمرکزی خبر، کریمی افزود : با توجه به اهمیت گوسفند در تامین غذای جامعه به دنبال نژادهایی هستیم که علاوه بر سازگاری با شرایط آب و هوایی کشور و استان دوقلوزایی یا چند قلو زایی ، رشد سریع ، شیردهی بالا و شرایط پرورش در مزرعه به جای چرا در مراتع را داشته باشد .
وی با اشاره به ترکیب نژاد بومی استان البرز با نژادی خارجی گفت : بر اساس طرحی پژوهشی ، نژاد فشندی با نژاد رومانف با روش لاکروسکوبی تطبیق داده شده است تا نژاد جدیدی تولید شود که خصوصیت هر دو را داشته باشد .
رییس سازمان جهادکشاورزی استان البرز با بیان اینکه تا کنون نتایج خوبی از این طرح تحقیقاتی به دست آمده است افزود : بره هایی که از این ترکیب نژادی متولد شده اند رشد سریعی دارند و رضایت نسبی از وضعیت کلی گونه جدید حاصل شده است .
وی به تولید گونه جدید دیگری اشاره کرد و گفت : به دنبال این هستیم که در نسل بعدی ، نتایج حاصل را با نژاد پاکستانی ترکیب کرده و نژادی تولید شود که ۲۵ درصد رومانف ، ۲۵ درصد پاکستانی و ۵۰ درصد از نژاد ایرانی باشد که هم قدرت سازگاری با محیط را داشته باشند و هم چند قلوزایی و رشد سریع داشته باشد و از طرفی چربی کمتری در این نژاد وجود داشته باشد.
کریمی بر اقتصادی بودن اجرای این طرح تاکید کرد و گفت : در پایان مرحله تحقیقاتی طرح گسترش تولید نژاد جدید در سطح وسیع اجرایی خواهد شد .
وی با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح های پژوهشی در تولید گونه جدید گوسفندی افزود : تا کنون ۵۰ راس در ساوجبلاغ ، ۶۰ راس در طالقان و ۲۰۰ راس در دانشکده کشاورزی تولید شده است.
در این حال معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ایجاد نژادهای نوترکیب گوسفندی سازگار با شرایط سخت استان در ایستگاه های اصلاح نژاد از برنامه های جهاد کشاورزی آذربایجان غربی است.
سید فضل اله قریشی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون اجرای برنامه تلقیح مصنوعی به روش لاپاراسکوپی جهت تولید نژادهای نوترکیب گوسفندی در ایستگاه های اصلاح نژاد گوسفند قزل میاندوآب و ماکویی شهرستان شوط آغاز شده است.
وی گفت: اجرای برنامه تلقیح مصنوعی برروی میش های مولد ایستگاه های اصلاح نژاد گوسفند قزل میاندوآب و ماکویی شهرستان شوط با هدف تثبیت نژادی، امکان ایجاد نژادی نوترکیب با خصوصیات تولید مثلی بالا و ضریب رشد بهتر انجام می شود.
وی با اشاره به خصوصیات گوسفند بومی سازگار با شرایط سخت محیطی ادامه داد: این نژادها که از ترکیب دو گوسفند رومانف و پاکستانی تولید می شوند دارای کیفیت مطلوب گوشت و زاد و ولد هستند به گونه ای که گوسفند نژاد پاکستانی دارای سرعت رشد بالا و گوسفند رومانف دارای خاصیت چندقلو زایی است.
وی اظهار کرد: با ادامه روند آمیخته گری و انجام برنامه های علمی اصلاح نژادی در آینده نسل جدیدی از گوسفندان با مزایای تمامی نژادهای دخیل در آمیخته گری که پرورش آن در سیستم های بسته بدون نیاز به وجود مرتع نیزامکان پذیر است در استان خواهیم داشت.
قریشی افزود: در ایستگاه اصلاح نژاد قزل با بکارگیری افراد مجرب و با روش های علمی و ثبت مشخصات گوسفندان قزل، تغییرات ژنتیکی این نژاد تا رسیدن به مرحله خلوص و تشکیل بانک ژنی و انتخاب برترین ژن برای تشکیل گله مادری و تولید و توزیع قوچ های اصلاح شده ادامه می یابد.
وی ابراز امیدواری کرد که با برطرف شدن نقاط ضعف گوسفندان بومی در آینده نزدیک شاهد رشد سیستم های پرورش صنعتی دام سبک در سطح استان باشیم .
دیدگاهتان را بنویسید