به گزارش ایانا؛ از سنندج، فرزاد رحمانی در جمع خبرنگاران رسانههای استان گفت: به دلایل مشکلات اقتصادی و گران شدن لبنیات، استقبال خانوادهها از خرید لبنیات کمتر شده و متعاقب این امر بنا به آمار وزارت بهداشت و درمان در سال ۹۱، ۷۵۰ نفر تلف شدند!
وی افزود: در ارتباط با بیماریهای مشترک میان دام و انسان، عامل انسانی و ضرر اقتصادی دو مؤلفه مهم وجود دارد که از نظر بعد اقتصادی مشکل حل شده و سقط جنین برای مقابله با بیماری بروسلا کمتر شده که این مسئله موجب ضرر کمتر روستاییان و دامداران میشود.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی کردستان خاطرنشان کرد: از نظر بعد انسانی قبلاً تلفات بیش از یکهزار نفر بود که این روند کمتر شد و تلفات به ۳۵۰ نفر در استان رسید، در حالی که در سال گذشته این آمار به ۷۵۰ نفر افزایش یافت.
رحمانی اطلاعرسانی و آموزش همگانی را راهکار اصلی مقابله با بیماریهای مشترک بین دام و انسان دانست و ادامه داد: نقاط پرخطر را شناسایی کردیم.
به گفته وی، در سال جاری با وجود مشکلات اعتباری، پوشش مایهکوبی نسبت به سال ۹۱، ۶۰ درصد افزایش یافت که نتیجه مثبت این مایهکوبی در دو سال آینده مشخص خواهد شد که تلفات موارد انسانی را کاهش میدهد.
رحمانی مشکل افزایش تلفات بیماری تب مالت را در منطقه شمال غرب کشور بیشتر از سایر نقاط کشور برشمرد و تصریح کرد: در سال ۹۱ مناطق پرخطر به تعداد ۱۵۰ نقطه شناسایی شد.
وی یادآور شد: این نقاط که عمدتاً در مناطق روستایی بودند در ۵۰ نقطه حاد به شکل مستمر آموزش همگانی انجام شد که این نقاط در اولویت طرح مایهکوبی قرار گرفتند.
رحمانی دومین بیماری مشترک میان دام و انسان را بیماری هاری برشمرد و تأکید کرد: این بیماری دارای دو چرخه شهری و چرخه حیوانات وحشی بوده که مهمترین چرخه بیماری هاری یعنی چرخه شهری، باید کنترل شود.
۹۰ درصد از ناقلان هاری، گوشتخواران اصلی و سگها هستند
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی کردستان با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد ناقلان بیماری هاری گوشتخواران اصلی و سگها هستند، اظهار داشت: در استان یکهزار مورد حیوان گزیدگی وجود داشت، اما در مورد هاری تاکنون گزارشی نداشتیم.
وی همچنین گفت: طرح عقیمسازی سگها بهدلیل بار مالی سنگین آن عقیم ماند، اما سیستم اتلاف سگها فعال است.
رحمانی بیماری سیاهزخم یا شاربون بیماری سوم مطرح در استان کردستان برشمرد و افزود: با انجام پوشش مایهکوبی فراگیر، تعداد کانونهای بیماری سیاه زخم سالانه یک یا دو مورد بیشتر نیست.
به گفته وی، اگر در آینده نزدیک سیاست واکسیناسیون را از فراگیر به سمت هوشمند و کانونی سوق بدهیم بخش قابل توجهی از کار را هدفمند میکند.
رحمانی خاطرنشان کرد: در مورد موارد انسانی، به استناد آمار وزارت بهداشت و درمان در استان سالانه دو یا سه کانون مبتلا وجود دارد و چون بیماری سیاهزخم پوستی و یا جلدی است در سطح استان کمتر از ۲۰ نفر در سال گذشته مبتلا شدند.
دیدگاهتان را بنویسید