مسئول پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه اعلام کرد: در سال جاری تنها دو نفر در سطح استان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند.
حسین بیگلری در حاشیه همایش آموزش بیماری تب کریمه کنگو که توسط گروه تخصص عفونی و داخلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، در گفت و گو با ایسنا)، منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: خوشبختانه همهگیری این بیماری در استان وجود نداشته و تب کریمه کنگو در حال حاضر به صورت موارد تک گیر در استان وجود دارد.
به گفته بیگلری، بیشترین میزان شیوع این بیماری در استانهای شرقی و به ویژه استان سیستان و بلوچستان است.
وی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو(CCHS) آن را یکی از شاخصترین تبهای خونریزی دهنده ویروسی عنوان کرد و افزود: این بیماری جزء بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی میتواند از انسان به انسان نیز منتقل شود.
به گفته بیگلری، تب کریمه کنگو میتواند از طریق تماس محافظت نشده با دام آلوده، له کردن کنه روی بدن دام و یا گزش کنه و نیز ذبح غیر بهداشتی دام آلوده به انسان منتقل شود.
وی با اشاره به دوره کمون سه روزه تا دو هفتهای این بیماری، اظهار کرد: بعد از سپری کردن دوره کمون این بیماری با علائم مشخصه تب بالا، سردرد شدید و کوفتگی بدن آغاز شده و پس از روز سوم شروع علائم، مرحله خونریزی بیماری به علت کاهش پلاکتهای خون شروع میشود.
به گفته بیگلری، خونریزی میتواند از نقاطی از بدن مانند بینی، لثه و … انجام شود که در صورت عدم درمان و رسیدگی به موقع به فرد بیمار، میزان مرگ و میر ناشی از آن ۳۰ درصد است.
این مقام مسئول توصیه کرد: در همین راستا بهتر است مردم گوشت تازه دام ذبح شده را در دمای صفر تا چهار درجه در یخچال به مدت ۲۴ ساعت نگه دارند تا طی فرایند جمود نعشی تمام میکروبهای احتمالی گوشت از جمله ویروس تب کریمه کنگو از بین برود.
وی همچنین از مردم خواست تا گوشت مورد نیاز خود را از مراکز بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت تامین کرده و از خرید گوشت ذبح غیر بهداشتی دام خودداری کنند.
این همایش در راستای آشنایی هر چه بیشتر گروههای تخصصی پزشکی و کادر پرسنلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیماری تب کریمه کنگو با توجه به نزدیکی عید قربان و امکان تماس افراد با دام آلوده برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید