از آنجا که معاونان وزارت بهداشت و درمان گزارشی به کمیسیون بهداشت مجلس ارائه نکردهاند، هنوز سلامت مرغ و گوشتهای وارداتی برای نمایندگان مجلس محرز نشده است.
عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایانا، با اعلام این مطلب گفت: بهعلت بهکارگیری بیش از اندازه سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، استانداردهای کدکس در ایران رعایت نشده و میتوان گفت حجم قابل توجهی از محصولات غذایی مصرفشده دارای مقدار بالاتری از باقیمانده سموم و کودهای مصرفی هستند.
عابد فتاحی افزود: بسیاری از بیماریهای گوارشی، قلب و عروق ناشی از مصرف باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی و مواد غذایی است که بهعلت نبود استانداردهای تعریفشده، منطبق با استانداردهای جهانی بهوجود آمده است.
وی با اشاره به آلودگی گوشت مرغ به فلزات سنگین و همچنین گوشتهای وارداتی خاطرنشان کرد: هرچند پرونده گوشت و مرغ در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی هنوز وارد مرحله نظارتی نشده است، اما سلامت این دو کالا برای نمایندگان محرز نیست، چرا که تا این لحظه معاونان وزارت بهداشت نسبت به ارائه گزارش به این کمیسیون اقدام نکردهاند.
لایحه بایگانیشده در کمیسیون بهداشت نداریم
جراح و متخصص بیماریهای چشم از دانشگاه پزشکی استانبول با اشاره به سخنان مطرحشده شاهرخ ظهیری رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران مبنی بر بایگانی شدن سهساله قانون نظارت بر مواد غذایی در کمیسیون بهداشت ادامه داد: هرچند کمیسیون حساسیت بالایی نسبت به نظارت بر مواد غذایی و معاونتهای وزارت بهداشت و درمان دارد و بارها جلسات متعددی درباره مواد غذایی وارداتی برگزار کرده است، اما چنین لایحهای در کمیسیون بهداشت و درمان بایگانی نشده است.
فتاحی تصریح کرد: با توجه به اهمیت مواد غذایی در سلامت مردم، نظارت بر مواد غذایی بهصورت ضعیفی دنبال میشود که کمیسیون معتقد است باید با استانداردسازی مواد غذایی برای نظارت بیشتر بر تولید غذا قانونگذاری شود.
وی یادآور شد: چنین قانونی که سه سال در کمیسیون بهداشت و درمان بایگانی شده و در دستور کار قرار نگرفته باشد، وجود ندارد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در حالی که کمیسیون بهداشت و درمان بارها درباره افزایش قیمت مواد غذایی به ارگانهای مربوطه هشدار داده و در مورد شیر جلساتی نیز برگزار کرده است، توجیه همیشگی مسئولان، “بودجه نداریم” شده است.
فتاحی اظهار داشت: با وجود آنکه کمیسیون بهداشت و درمان نسبت به افزایش قمیتها و گرانیها در حوزه مواد غذایی حساس شده، اما هنوز بهصورت جدی به آن نپرداخته است، با این وجود کمیسیون معتقد بوده که سبد غذایی مردم به شدت نیازمند اصلاح و بازنگری است.
وی همچنین گفت: دولت باید بداند برخی افزایشها در حوزه محصولات غذایی با هزینههای چندبرابری بعدی روبهرو خواهد شد؛ به این معنا که با کاهش سرانه مصرف شیر در آینده، باید منابع مالی قابل توجهی صرف دارو و تجهیز سیستم درمانی شود.
دیدگاهتان را بنویسید