حسن رکنی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که قیمت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای طرح در جلسه تنظیم بازار این هفته چه میشود، گفت: پیشنهاد قیمت خاصی نداریم، چون اعتقاد دارم که قیمت زیاد تغییر نمیکند و با بهبود بهرهوری و شرایط تولید در بخش مرغ و تخممرغ تولید بسیار عالی است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد افزود: احتمالا اندک تغییری به دلیل شرایط نهادهها داریم که امید است با کمک تولیدکنندهها و اطلاعرسانی خوب به مردم بدون کمترین تنش انجام شود.
وی در پاسخ به این پرسش که میزان تغییر قیمت مرغ چقدر خواهد بود؟ گفت: الان نمیتوانم بگویم، اما فکر نمیکنم قیمت مرغ به ۸ هزار تومان برسد، اما شرطی دارد که نهادهها یا ارز مبادلهای به طور روان به دست تولیدکنندگان برسد.
به گزارش فارس، در جلسه ستاد تنظیم بازار هفته گذشته قرار شد، کارگروه ویژه برای بررسی قیمت مرغ، تخم مرغ و گوشت، موضوع را بررسی و در جلسه بعدی ستاد در هفته جاری بررسی شود.
معاون وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه این قیمتی که شما مطرح میکنید، یعنی افزایش یک هزار تومان در هر کیلوگرم است؟ گفت: البته این افزایش کمتر از یک هزار تومان خواهد شد.
*قیمت شیر را اتحادیه دامداران تعیین میکند
خبرنگار فارس درباره قیمت پیشنهادی شیر پرسید وی گفت: باید اتحادیه دامداران نظر نهایی را به ما بدهد و ما براساس نظر آنها عمل کنیم و در جلسه تنظیم بازار نیز آنها را همراهی میکنیم.
*وضعیت مشابه قیمت مرغ و تخم مرغ
خبرنگار فارس درباره قیمت تخممرغ از معاون وزیر جهاد پرسید که گفت: قیمت مرغ و تخممرغ شرایط مشابه دارند.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد کرد: تولیدکنندگان و تشکلها خودشان واردات انجام دهند، که در این صورت نهاده اولیه را با قیمت بسیار مناسب تهیه میکنند و در مورد قیمت مرغ هم تنشی به وجود نمیآید.
به گزارش فارس، در حالی که وضعیت نهاده خوراک دام و طیور در بازار در سه ماه اخیر بسیار نامناسب و قیمت این اقلام بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت دو هفته پیش دولت ارز برای واردات نهاده را از ۱۲۲۶ به ۲۴۷۷ تومان تغییر داد.
این تصمیم قیمت نهاده مانند سویا را به کیلویی ۲۰۰۰ تومان رساند، جالب توجه اینکه شرکت پشتیبانی امور دام و تنها تامین کننده نیاز دامدران و مرغداران نیز خود نرخ گرانتری از بازار را مطرح کرد و همین مسئله قیمت خوراک را در بازار سیاه افزایش بیشتری داد.
همه این تصمیمها مسیر را به سمتی پیش برد که اکنون فشار روی تولید کننده که محصول خود را کمتر از قیمت تمام شده میفروشند و مصرف کننده که با قیمتی بیش از قبل میخرند سنگینی میکند.
در این میان نقش دولت به عنوان حامی منافع تولید کننده و مصرف کننده بسیار کمرنگ است.
در حالی که بخش زیادی از خوراک دام و طیور مورد نیاز کشور به ویژه در محصول سویا از محل واردات تامین میشود آیا توجیهی داشت که بلافاصله و بدون اطلاع قبلی ارز تامین این اقلام دوبرابر شود و حال اگر چنین شده است، دولت تدبیر و امید چه برنامهای برای متعادل سازی قیمت همچنان که قبلا نوید داده است، دارد.
محصول پروتئینی مانند مرغ بیشترین سهم سبد خانواری را تشکیل میدهد و طی سالهای گذشته سرانه مصرف آن به دلیل گرانی محصولاتی مانند گوشت به ۲۵ کیلوگرم رسیده است،
دولت باید چنان مدیریت کند که فشار کمتری به دو قشر تولید کننده و مصرف کننده وارد شود.
دیدگاهتان را بنویسید