معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قم با اشاره به اینکه در استان قم ۳۶۲ واحد پرورش دام وجود دارد، گفت: ظرفیتهای دامهای موجود در استان ۳۵ هزار راس دام شیری، ۱۰۰ هزار راس گاو پرواری، ۹۰۰ هزار راس گوسفند و ۳ هزار نفر شتر است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، محمد جواد امیدواریان در نشستی که بعد از ظهر امروز در اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد، با اشاره به روز ۱۴ مهر به عنوان روز دامپزشکی گفت: در روز ۱۴ مهر دانشکده دامپزشکی تاسیس شده و به این مناسبت این روز به نام روز ملی دامپزشکی نامیده شده است و با توجه به اینکه این دانشکده نخستین دانشکده دانشگاه تهران است، نشان از اهمیت این بخش دارد.
وی با اشاره به اینکه در روز ملی دامپزشکی به صورت نمادین گزارشی از عملکرد دامپزشکی ارائه میشود، گفت: اهمیت دامپزشکی به حدی است که در دنیا روزی به عنوان روز دامپزشکی نامیده شده است و سال ۲۰۱۱ نیز به عنوان سال دامپزشکی نامیده شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قم افزود: دامپزشکی نقش بسیار موثری در بحث تامین غذا و امنیت غذایی در جامعه دارد.
وی با بیان اینکه دامپزشکی فقط درمان دام نیست، گفت: بعد از صنعت نفت دومین صنعت کشور صنعت دام و طیور است و قرار شده است تا پایان برنامه پنجم توسعه ۱۲ تا ۱۳ درصد صادرات غیر نفتی کشور را شامل شود.
امیدواریان افزود: تامین بهداشت مواد غذایی و بررسی و مراقبت بیماریهای دامی دو وظیفه مهم دامپزشکی است.
وی با بیان توانمندیهای استان قم در بخش مرغ گفت: در استان قم ۳۸۰ واحد نیمه گوشتی به ظرفیت هفت میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه، ۱۸۵ واحد تخمگذار به ظرفیت ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تخمگذار و ۴ واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت ۱۸۵ هزار قطعه وجود دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قم افزود: در استان قم همچنین ۲۰۳ واحد کولونی زنبور به ظرفیت ۲۵۲ تن عسل وجود دارد.
وی در مورد پرورش آبزیان بیان کرد: در استان قم ۱۵۸ واحد گرمآبی، ۴۷ واحد سرد آبی، دو واحد خاویاری و چند واحد پرورش میگو وجود دارد.
امیدواریان با اشاره به اینکه در استان قم ۳۶۲ واحد پرورش دام اعم از روستایی، دامداری و مجتمع وجود دارد، گفت: ظرفیتهای دامهای موجود در استان ۳۵ هزار راس دام شیری، ۱۰۰ هزار راس گاو پرواری ، ۹۰۰ هزار راس گوسفند و بز پرواری و ۳ هزار نفر شتر است.
وی در خصوص صنایع وابسته به دام تصریح کرد: در استان قم ۶۸ واحد کشتارگاهی، بستهبندی و فرآوری وابسته داریم که کار کشتار، بستهبندی و عرضه را انجام میدهند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قم در خصوص حوزه تخصصی کارشناسان دامپزشکی که کارهای مربوط به نظارت و آزمایشگاه را انجام میدهند، گفت: ۲۸ واحد درمانی، ۱۴ واحد داروخانه، یک واحد بیمارستان، سه واحد آزمایشگاهی، ۱۰ واحد مایهکوبی، پنج واحد پخش استانی دارو و واکسن، چهار واحد خردهفروشی واکسن و چهار شرکت دارویی و مکملسازی وجود دارد و در مجموع ۶۹ واحد تخصصی دامپزشکی داریم که ۱۱۴ نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.
وی در خصوص بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان عنوان کرد: در خصوص بیماری تب مالت در ۶ ماهه اول امسال نزدیک به ۴۷ هزار و ۱۵۰ راس گوسفند و بز زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفتهاند که نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته ۷۷ درصد رشد داشته است.
امیدواریان همچنین در مورد بیماری تب مالت گفت: در ۶ ماهه اول امسال ۹۱۰۰ راس دام سنگین زیر پوشش مایهکوبی قرار گرفته است که نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد رشد داشته است.
وی در بحث خونگیری برای تب مالت بیان کرد: در ۶ ماهه نخست امسال ۱۹ هزار و ۷۰۸ راس دام را خونگیری کردهایم که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قم در خصوص بیماری سل گفت: در شش ماه اول امسال ۲۲ هزار و ۷۷۱ راس دام مورد تست سل قرار گرفتند که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد رشد داشته است.
دیدگاهتان را بنویسید