سمنان – خبرگزاری مهر: مدیر کل دامپزشکی استان سمنان از تولید ۱۳۰ قلم داروی دامپزشکی در این استان خبر داد و تصریح کرد: این استان در تولید داروهای دامی رتبه دوم کشور را دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، رضا عامری صبح شنبه در نشست با خبرنگاران در محل اداره دامپزشکی استان سمنان از وجود ۱۳ شرکت دارویی در سطح این استان خبر داد و گفت: دو شرکت از معتبرترین شرکت های دارویی کشور محسوب می شوند و بیشترین فروش را در سطح کشور دارند.
وی با بیان اینکه، سمنان بعد از تهران بزرگ ترین تولید کننده داروهای دامی است،گفت: تولیدات دارویی استان به چهار کشور صادر می شود بطوریکه در شرکت رویان دارو ۱۰۵ محصول دارویی، تولید و صادر می شود.
عامری چشم انداز آینده تولیدات دارویی استان را روشن ارزیابی کرد.
استان سمنان در تولید داروهای دامی رتبه دوم کشور را دارد
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان ایجاد اشتغال را از دغدغه های مهم دولت عنوان کرد و گفت: این استان در تولید داروهای دامی رتبه دوم کشور را دارد و ایجاد اشتغال از ثمرات مهم وجود کارخانه های تولید داروهای دامپزشکی در استان سمنان است.
وی تولید داروهای دامی این استان را به صورت محلول، سوسپانسیون، شربت، قرص و پماد عنوان کرد و گفت: این داروها غیر از مصرف داخلی، به کشورهای عراق، ترکمنستان، آذربایجان و افغانستان صادر می شود.
عامری خاطر نشان کرد: خط تولید داروهای تزریقی برای اولین بار در سطح استان راه اندازی شد و راه اندازی خط تولید واکسن های دام و طیور نیز در دستور کار برنامه های آتی قرار دارد.
بیش از ۷۰۰ عامل بیماری مشترک بین انسان و دام است
مدیر کل دامپزشکی استان اظهار کرد: در شش ماهه اول امسال بالغ بر یک میلیون و ۳۰۴ هزار و ۸۰۷ لیتر داروی محلول در استان تولید شد.
وی همچنین از تولید ۶۹۷ هزار و ۷۲۱ کیلوگرم داروی پودری در شش ماهه اول سال در استان خبر داد و گفت: در همین مدت بالغ بر ۴۱ میلیون ۲۵ هزار عدد قرص نیز تولید شد.
عامری ضمن بیان اینکه از یک هزار و ۷۰۰ عامل بیماری زا و بیش از ۷۰۰ عامل بین انسان و دام مشترک است، اظهار داشت: واکسیناسیون دام و طیور از اقدامات مهم پیشگیرانه در مقابله با بیماریها است.
۲۰۶ هزار راس گوسفند و بز علیه بیماریهای واگیر دار واکسینه شدند
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان در خصوص میزان واکسیناسیون علیه بیماریهای واگیر دار در جمعیت دامی این استان نیز گفت: در سال جاری ۲۰۶ هزار راس گوسفند و بز علیه بیماریهای واگیر دار واکسینه شدند که نسبت به مدت مشابه رشد بیش از ۱۶ درصدی را نشان می دهد.
وی با اشاره به واکسیناسیون بیش از ۵۸ هزار راس گاو علیه بیماریهای واگیر دار در استان افزود: در شش ماهه اول سالجای تعداد چهار هزار و ۳۶۳ راس گاو نیز علیه بیماری بروسلوز واکسینه شدند.
عامری همچنین از اختصاص وام به طرحهای دامپزشکی نظیر توسعه آزمایشگاه ها،درمانگاه ها، داروخانه ها و شرکت های تولید داروهای دام و طیور در استان خبر داد.
فعالیت ۷ باب کشتارگاه دام در استان سمنان
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان از حضور ناظران شرعی ذبح در کشتارگاه های استان سمنان نیز خبر داد و افزود: حضور این افراد در تمام کشتارگاه ها سلامت گوشت و فرآورده های آن را در جامعه به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه تعداد کشتارگاههای دام استان سمنان که در حال حاضر فعالیت دارند، هفت باب است، افزود: اکثر این کشتارگاهها نیمه صنعتی و در تملک شهرداریهای استان است. تنها یک باب کشتارگاه صنعتی دام در شهرستان گرمسار بنام فجر فعال است و شرایط بهداشتی مناسبی دارد. سایر کشتارگاههای دام نیز شرایط بهداشتی نسبتا مناسبی دارند.
عامری ادامه داد: نظارت بر مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی هم توسط بخش خصوصی و هم بخش دولتی به طور مستمر در کلیه شهرستانهای استان صورت گرفته و در مواردی که مسایل بهداشتی رعایت نشده باشد، با متخلفان برخورد میشود و هم استانیهای عزیز میتوانند با خطر آسوده از این فرآوردها استفاده کنند.
نظارت کامل دامپزشکی بر تولیدات خام دامی در مناطق و روستاهای دور افتاده
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان، همچنین خاطرنشان کرد: در ایام خاص سال مانند ماه رمضان، عید قربان و ایام ماه محرم، اکیپ های ثابت و سیار در سطح استان بر امر نظارت بر بهداشت فرآوردههای دامی فعالیت ویژه دارند.
وی گفت: نظارت بر تولیدات خام دامی در مناطق و روستاهای دور افتاده استان توسط اکیپهای دامپزشکی یا پستهای دامپزشکی مستقر در آن انجام میشود که برخی از آنها شامل واکسیناسون دامها مانند گاو، گوسفند و بز برعلیه بیماریهایی مانند تب برفکی، آبله و شاربن و … است.
عامری گفت: همچنین در مناطق روستایی واکسیناسیون هاری، توزیع سموم رایگان جهت سمپاشی جایگاه و درمان انگلهای خارجی دام انجام میشود.
ضبط ۸۹۱ کیلو گرم فرآورده های خام دامی غیرقابل مصرف در استان سمنان
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره بیماری تب کریمه افزود: جمود نعشی در دام ۱۲ تا ۲۴ ساعت است و اگر گوشت قبل از توزیع به مدت ۱۲ ساعت در سرد خانه قرار گیرد باعث می شود ویروس تب کریمه کنگو از بین برود.
وی گفت: در مورد جگر و فرآورده های خونی، پیشنهاد می شود که گوشت و جگر ۴۸ ساعت در یخچال بماند و سپس مصرف شود.
عامری از ضبط ۸۹۱ کیلو گرم فرآورده های خام دامی غیرقابل مصرف در مراکز عرضه این مواد طی شش ماهه اول سال در استان سمنان خبر داد و افزود: بالغ بر ۱۲ هزار و ۱۰۸ کیلو گرم گوشت قرمز غیربهداشتی نیز در کشتارگاههای استان ضبط شد.
صادرات بالغ بر ۱۸ تن کرک و مو به کشورهای انگلستان و ایتالیا
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان گفت: بالغ بر ۱۸ تن کرک و مو به کشورهای انگلستان و ایتالیا صادر شد که ارز آوری خوبی در این بخش داشته است.
وی از صادرات بالغ بر ۱۴۰ هزار قطعه پولت به کشورهای ارمنستان و ترکمنستان در شش ماهه اول سال در استان خبر داد و تصریح کرد: در همین مدت بالغ بر یکهزار و ۸۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به کشور ارمنستان صادر شد.
عامری تعداد جمعیت دام سبک استان سمنان را یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس عنوان کرد و گفت: بالغ بر ۷۲ هزار و ۶۶۷ راس نیز جمعیت دام سنگین استان را تشکیل می دهند.
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان در خاتمه، طرح نشانه گذاری تخم مرغ، طرح نشانه گذاری لاشه های دام سبک و سنگین در کشتارگاه ها، طرح هویت دار کردن دام با نصب پلاک های بارکد دار، اندازه گیری میزان باقی مانده های دارویی و سموم فلزات سنگین در گوشت قرمز و سفید، شیر خام و تخم مرغ را از اقدامات شاخص اداره دامپزشکی استان در شش ماهه نخست امسال عنوان کرد.
دیدگاهتان را بنویسید