به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، محسن مشکوه، در مراسم گرامیداشت روز ملی دامپزشکی که در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: بسیاری از همکاران دامپزشکی در طول خدمت خود در مقابله با بروسلوز در دام ها، بیماری تب مالت را تجربه کرده اند.
وی افزود: توجه دامپزشکان به رفاه حیوانات، حفظ و ارتقاء بهداشت همگانی و تحقیقات دامپزشک و پزشکی، بیانگر عرصه های وسیع فعالیت دامپزشکان و رده های دامپزشکی است.
مشکوه با تاکید بر توجه به راه حل های جهانی برای حل چالش های پیش روی جامعه امروز، بیان کرد: با توجه به جهانی شدن،کوتاه شدن فاصله کشورها و افزایش تجارت دام و محصولات دامی از جمله مواد غذایی ورود احتمالی بیماری ها به کشور دور از انتظار نیست.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۲۰۰۸ سازمان ها و نهادهای بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی، سازمان جهانی بهداشت دام، سازمان خوارو بار کشاورزی ملل متحد، صندوق بین المللی کودکان، با همکاری بانک جهانی و هماهنگ کننده جهانی آنفلوانزا، سند ” یک جهان- یک بهداشت” به هدف کاهش مخاطرات و بیماری های عفونی در سطوح انسانی- حیوانی با اکوسیستم در بر گیرنده آن ها را منتشر کرد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی هدف دیگر از امضای این سند را به حداقل رساندن خطر ابتلا به بیماری ها یا احتمال رخداد پاندمی (جهان گیری) بیماری هایی نظیر آنفلوانزای خوکی و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اعلام کرد.
وی حفظ و ارتقاء سلامت جامعه را در گرو همکاری های درون بخشی و برون بخشی سازمان های اثرگذار و از همه مهمتر خودمردم، دانست.
مشکوه با اشاره به شعار امسال «واکسیناسیون دامپزشکی برای بهداشت عمومی، پیشگیری و کنترل بیماری های بین انسان و حیوان» از حامیان و تلاشگران حوزه دامپزشکی خواست خالصانه خود را وقف حمایت از بهداشت و شکوفایی اقتصادی کشور کنند.
وی در ابتدای سخنان خود از تلاش های همکاران بویژه جناب آقای دکتر تاجبخش و جناب آقای دکترمطلبی برای پیشنهاد، پیگیری، ثبت و درج روز دامپزشکی، در تقویم رسمی کشور قدردانی کرد.
بدون حضور دامپزشکی سلامت جامعه تامین نمی شود
علیرضا منادی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی هم در ابتدای سخنان خود از تلاش های انجام شده برای ثبت نام دامپزشکی، در تقویم رسمی کشور قدردانی کرد.
عضو هیات رییسه مجلس تاکید کرد: ما در یک کشور معمولی زندگی نمی کنیم. ایران در منطقه پرخطری واقع شده است. همسایگان ناامنی داریم و از طریق خلیج فارس با تمام دنیا در ارتباط هستیم.
وی ادامه داد: خدا را شاکریم که از نظر امنیت غذایی در یکی از امن ترین کشورهای جهان قرار گرفته ایم. امنیت غذایی یکی از مهمترین امنیت ها است. وقتی بدون دلهره پنیری می خورید که آلوده به تب مالت نیست، احساس خوبی برای انسان ایجاد می شود.
منادی در بخش دیگری از سخنان خود دامپزشکان را در خط مقدم مبارزه با بیماری های نوظهور و نوپدید دانست و افزود: بخش عمده تامین امنیت غذایی جامعه به عهده دامپزشکی است.
وی تصریح کرد: بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی WHO، ۶۱ درصد بیماری های انسانی و ۷۵ درصد بیماری های نوپدید شناخته شده در انسان، منشا حیوانی دارد. یعنی یا از حیوان و یا از فرآورده های آن به انسان منتقل شده است.
این دامپزشک نماینده مجلس اضافه کرد: ۸۵ میلیون راس دام در کشور وجود دارد. سرمایه های دامی برای ما خیلی مهم است زیرا مایحتاج جامعه را تامین می کند و مانع می شود دست خود را به سوی همسایه برای تامین مواد غذایی دراز کنیم.
وی تامین امنیت غذایی را دارای نقش اساسی در حفظ استقلال جامعه دانست.
منادی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» توسط مقام معظم رهبری، بیان کرد: مردم همت کردند و با حضور در انتخابات حماسه سیاسی رقم خورد. اما دامپزشکی در بحث بهداشت و حفظ سلامت دام، نقشی کلیدی در ایجاد حماسه اقتصادی دارد.
وی با اشاره به اهمیت دامپزشکی در تامین غذای سالم و عاری از آنتی بیوتیک اظهار داشت: نقش دامپزشکی از جنبه های دیگر نیز مهم است. وقتی دامپزشکان تلاش می کنند دردهای یک مخلوق خداوند را کاهش دهند، کارشان ارزشمند است.
عضو هیات رییسه مجلس تاکید کرد: اگر دامپزشکی نباشد، ۱۰ وزارت بهداشت را هم کنار هم بگذاریم، نمی توانیم بیماریها را در جامعه کنترل کنیم. وقتی دامپزشکان یک دام بروسلوزی را حذف می کنند یعنی ۵۰ انسان را از خطر بیماری نجات می دهند.
وی به مسئولان توصیه کرد بیش از گذشته به مسئله دامپزشکی در جامعه توجه داشته باشند.
قانونمند شدن نظارت شرعی بر ذبح از سال ۸۸
حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا لیاقتی نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی نیز از دیگر سخنرانان مراسم جشن روز دامپزشکی بود.
وی با اشاره به اینکه تا قبل از تصویب قانون مدون درباره نظارت بر ذبح بوسیله ناظران شرعی، این گروه بر اساس تکلیف به وظیفه خود عمل می کردند، گفت: در سال ۱۳۸۷ قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید با ۱۱ ماده و یک تبصره به تصویب مجلس رسید و در سال ۱۳۸۸ آیین نامه اجرایی قانون به تصویب هیئت وزیران رسیدو ابلاغ شد.
لیاقتی با تاکید بر تامین غذای حلال برای جامعه، خاطر نشان کرد: با توجه به تاکیدات اسلام برای خوردن غذای طاهر، امروز ناظران شرعی در بیش از ۶۰۰ کشتارگاه کشور حضور داشته و به مسئله ذبح نظارت می کنند.
وی اظهار داشت: ناظران شرعی به سایر کشورها که مبدا تامین گوشت ایران هستند نیز اعزام می شوند تا بر کشتار دام در آنجا نظارت داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی از برگزاری دوره های آموزشی سالانه در استان های مختلف درباره ذبح شرعی خبرداد.
در انتهای مراسم گرامیداشت روز دامپزشکی از دستاوردهای جدید در حوزه تولید واکسن و دارو، رونمایی شد.
دیدگاهتان را بنویسید