مزایای مصرف گوشت ماهی
گوشت ماهی جزء گوشتهای سفید طبقه بندی می شود و با توجه به داشتن مقدار زیاد اسید چرب امگا۳ برای جلوگیری از ابتلای به بیماریهای قلبی و عروقی مفید است همچنین مصرف گوشت ماهی باعث تنظیم کلسترول خوب و بد خون می شود.
بازرسی بهداشتی ماهی
در بازرسی بهداشتی ماهی موارد زیر، از نظر سلامت ماهی باید مد نظر قرار گیرد:
۱-بوی غیر طبیعی و ترشیدگی و تعفن به مشام نرسد.
۲-ماهی تازه و سالم وضعیت ظاهری خود را کاملا حفظ می کند به طوری که اگر ماهی را از طرف سر گرفته و به صورت افقی نگه داریم خم نمی شود.
۳- در ماهی تازه چشمها باید درخشنده بوده و در حلقه فرو رفته نباشد و رنگ آن قرمز نباشد ۴-در ماهی تازه آبششها باید صورتی متمایل به قرمز روشن باشد و بوی تعفن اسیدی و آمونیاکی ندهد ۵-در ماهی تازه و سالم فلسها به راحتی قابل جدا شدن نیست. ۶-چنانچه با انگشت بر روی سطح بدن ماهی فشار دهیم در ماهی سالم و تازه محل فرورفتگی بلافاصله به حالت اول بر میگردد
خصوصیات ماهی منجمد
ماهی اگر به صورت زنده منجمد شده باشد دارای مشخصات ذیل می باشد:
۱-رنگ طبیعی ۲-باله های شنا منظم باز و مستقیم است ۳-مردمک چشم باز و عدسی چشم شفاف است.
ماهی را اگر پس از مردن منجمد نمایند دارای مشخصات ذیل است:
۱-سرپوش آبششها باز است ۲-دهان باز است ۳-رنگ پوست تیره تر از رنگ بدن است
تقلبات در مراکز عرضه :
۱-ماهی به مرور زمان شروع به خشک شدن کرده و از ترشحات لزج پوشانده می شود به همین دلیل فروشندگان مدام سطح ماهی را شستشو می دهند تا ظاهری مرطوب و طبیعی داشته باشد. ۲-درماهی مانده فلسها بلند شده وحالت سیخ شده دارندکه فروشندگان اقدام به جداکردن فلسها می نمایند.
۳-ماهی که مدتی مانده و صلابت خود را از دست داده است فروشندگان برای مدت کوتاهی آنرا در فریزر گذاشته و به عنوان ماهی تازه عرضه می کنند ۴-در ماهی مانده، قرنیه چشم کدر می شود لذا فروشندگان آنرا در می آورند. ۵-در ماهی مانده آبششها تیره می شوند که فروشندگان آنرا با خون مرغ آغشته می کنند تا قرمز شود.و یا اینکه آبششها را برمی دارند.
راهکارهای تشخیص فساد ماهی تازه منجمد شده :
۱- شستن تکه ای از آبشش و بوییدن آن ۲-داغ کردن چاغو و فرو بردن آن در عمق عضلات خارج کردن و بوییدن چاغو
شرایط نگهداری ماهی تازه و منجمد در مراکز عرضه
۱- ماهی تازه باید داخل یخچالهای ویترین دار و یا در کنار یخ نگهداری شود
۲- عمر ماندگاری ماهی تازه در دمای نیم درجه زیر صفر تا دو درجه بالای صفر در کنار یخ ۳ تا ۷ روز می باشد
۳- ماهی منجمد باید در دمای ۱۸ در جه سانتیگراد زیر صفر نگهداری شود
۴- عمر ماندگاری ماهی منجمد شکم پر بین ۵ تا ۸ ماه و شکم خالی ۶ تا ۹ ماه می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید