استفاده از افزودنی های غذایی به عنوان یک ایده ای نو در جهت بهبود ارزش غذایی و راندمان تولید می باشند. دلایل اصلی نیاز به تولید و مصرف افزودنی های غذایی عبارتند از:
۱-منع مصرف و یا اجبار در کاهش مصرف ترکیبات شیمیایی، آنتی بیوتیک ها، محرک های رشد آنتی بیوتیکی، کوکسیدیواستات ها و هیستومونواستات ها، در آینده.
۲- جلوگیری از بروز عوارض گوارشی و متابولیکی ناشی از افزایش رشد و عملکرد در نژادهای امروزی
۳- تولید گله های سالم تر و عاری از بیماری ها
۴- تولید غذای سالم تر برای انسان.
۵- جلوگیری و یا کاهش تغییرات زیست محیطی
مهمترین انواع افزودنی های غذایی که بویژه بعد از به اجرا در آمدن قوانین منع استفاده از ترکیبات آنتی بیوتیکی و شیمیایی، تولید و در دسترس صنعت طیور قرار گرفته اند عبارتند از:
۱-آنتی توکسین ها
۲- آنزیم ها
۳- اسیدهای آلی
۴- پروبیوتیک ها
۵- پری بیوتیک ها
۶- سین بیوتیک ها (مجموعه ای از پروبیوتیک ها+ پری بیوتیک ها)
۷- گیاهان دارویی و روغن های فرار استخراجی
و بالاخره ترکیباتی که احتمالا در آینده تولید و مورد استفاده قرار خواهند گرفت از جمله: باکتریوسین ها و باکتریوفاژها.
دیدگاهتان را بنویسید